Przedramie

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Fernan76 » piątek, 1 sty 2016, 18:42

Czy jakiś znawca mógł by mi polecić trening na naprawdę duse przedramiona, bo akurat te partie mięśniowe nam male.
Dziekowa za wszelka pomoc.

Post przez w0lap » piątek, 1 sty 2016, 19:25

Zginanie nadgarstków ze sztanga trzymana podchwytem
Zginanie nadgarstków ze sztanga trzymana nachwytem

I jest jeszcze takie jedno ciekawe cwiczenie, kiedyś tak trenowałem zeby spraktykowac...

kawalek kija drewninego wbijasz w niego gwoździa i do tego gwoździa podłączasz sznurek a na dol sznurka pare krążków i ćwiczę wyglada tak:
zawijsz na tym kiju do gory i na dol te krążki (krecisz kijem)

Post przez robal-Le » piątek, 1 sty 2016, 19:49

ćwicz je w dni, w które nie ćwiczysz na silowni.

Post przez Dunagan74 » piątek, 1 sty 2016, 20:27

ja przedramię ciwcze z klatka ( w ten sam dzien ) tak jak napisane wyzej zwiajnie nadgarstkow, ale w chacie czasem ściskam sobie te przyzady do pzredramienia

Post przez Fernan76 » piątek, 1 sty 2016, 20:33

w0lap a z tym zginaniem nadgarstków to ile robić serii z iloma powtuzeniami ??

Post przez Dunagan74 » sobota, 2 sty 2016, 07:49

ja robie 3-4 serje po 10powtuzen

Post przez Collee__ » sobota, 2 sty 2016, 08:28

hm.. niektórzy robią do upadku właśnie przedramiona... np ja :D są rozne szkoly jedni tak jak Dunagan74 robią tyle potorzen co na inne partie na mase, niektórzy wcale nie mecza przedramion bo same im rosna, a inni dają im ostro popalic: znalazłem rady arnolda dot. przedramion, moze sie przydadzą

PRZEDRAMIONA
mój dobry kolega poprosił mnie o ocenę swoich ramion. Kiedy zaczął podwijać rekawy, by pokazać bicepsy, kazałem mu przerwac. Nie sprawiały zadnego wrazenia. popatrzał na mnie z niedowierzaniem - przeciez nawet nie zdążył ich naprezyc. Delikatnie wyjaśniłem mu, ze skoro rękawy podwinął juz do łokci i nie widać zadnych miesni, na nikim nie sprawi to wrazenia - na pewno nie na sedziach, ani tez na dziewczynach. Ramiona nie zaczynają sie do łokci (gdyby tak bylo, rekcwiczki wyglądałyby pewnie tak samo jak skarpetki), wiec nie wolno zakladac, ze szokując swoimi bicepsami i tricepsami uniknie sie zwrócenia uwagi na niedorozwinięte przedramiona.
Skoro przedramion używa sie prawie w każdym cwiczeniu (no moze z wyjątkiem treningu nog), większość ludzi zaklada, ze trzeba poswiecic im wiekszej uwagi. Nic bardziej blednego. To właśnie z tego powodu, ze są zaangażowane w każdym cwiczeniu, wymagają szczególnej uwagi. Przedramiona przywykł do wykonywania ciężkiej pracy i stresow, i to właśnie dlatego należy je traktować bezlitosnie, jeżeli maja rosnac.(to zdanie mi sie najbardziej podoba )
Zaczynamy od uginan. Lubie je robić zaraz po treningu ramion, wtedy gdy moje przedramiona są juz osłabione i podatne na atak. kładziemy sie w poprzek ławeczki z przedramionami opartymi na miękkiej czesci i z wnętrzami dłoni skierowanymi do gory. sztangę trzymamy na palcach tuz poniżej pierwszych stanow i pozwalamy im na swobodne zwiększanie sie. Teraz unosimy sztangę prosto do gory, ale bez przetaczanie jej w kierunku nadgarstkow. Gdy zewnetrzna strona dłoni znajdzie sie w pozycji równoległej do podlogi, zwijamy w dłonie w piesci, przetaczając drazek w kierunku ciala.
Uginanie ze sztangielkami pozwalają na skoncentrowanie sie nad slabsza reka. Reka ktora sie pisze jak zazwyczaj jest silniejsza, wiec należy uzyc wiekszego ciezaru. przedramię opieramy w poprzek uda, podpierając je druga reka. Zaczynamy od trzymania sztangielki w zamknietej dloni. Powoli ja otwieramy pozwalając ciezarowi na zwieszenie sie. Cwiczenie kończymy przez zamkniecie dloni.
Uginanie ze sztanga/sztangielka w odwrotnym nachwycie włączają do pracy bicepsy, wiec cwiczenie to należy oszczędzić na czas gdy jest sie wypoczetym. Drazek chwytamy nachwytem (kostki palcow do gory) i robimy uginania unosząc ciężar do gory i w kierunku ciala. Nadgarstki powinny byc wyprostowane podczas całego cwiczenia, po to by uniknąć bolesnego przegiecia.
Uginania z linkami wyciągu w odwrotnym nachwycie dają dodatkowa korzyść w postaci oporow przez caly czas zakresów ruchu. jeżeli ktoś chce dodać coś ekstra, to powinien w górnej pozycji uginać nadgarstki do tylu w kierunku ciala. Nie ryzykuje sie wówczas uszkodzenia nadgarstków ponieważ naprezenia maja inny kierunek niz w czasie uginan ze sztanga lub sztangielkami.
Te cwiczenia są najlepsze do rozwijania przedramion. Nastepnym razem, jeśli ktoś bedzie chciał zrobić wrazenie, mam nadzieje, nie bedzie musial podwijać rękawów az do barkow.

Post przez w0lap » sobota, 2 sty 2016, 09:55

w0lap a z tym zginaniem nadgarstków to ile robić serii z iloma powtuzeniami ??

4 serie podchwytem
3 serie nadchwytem
a po ile powturzen...hm.... raczej po 1 ja osobiście podchwyt ćwiczę 12/10/8/6 ale nie wiem czy dobrzze, a nadchwyt jednakowym ciez. po 1 powt.

Post przez Oleraato58 » sobota, 2 sty 2016, 10:25

przedramiona szybko rosna wiec 1 raz w tygodniu jak będziesz cwicyzl je wystarczy i cwiczenia jak wyzej napsiali koledzyn i pompuj je do momentu palenia lub do upadku... w treningu na plecy zacznij stosować podciąganie na drazku szerokim chwytem wtedy dobrze pracują przedramiona i dodatkowy + rozwiniesz ładnie plecy... w ciwczeniach na biceps czy triceps typu uginania stojąc lub francuskie elzac zastosuj prosty gryf wtedy bardziej pracują przedramiona i to wedlog mnie powinno wystarczyć

Post przez QELLA » sobota, 2 sty 2016, 10:46

rob superserie i serie giganty

Następna strona

Powrót do Trening