3 Cykl

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez Braley1972 » czwartek, 24 gru 2015, 10:33

czyli jak w końcu ? Brac bialko częściej niz gainer ? a moze w ogole go nie brac skoro mam bialko ? I czy Carbo od razu po treningu z CP, a co z CP przed treningiem? Z czym brac mono w dni nietreningowe?

Post przez Marie58 » czwartek, 24 gru 2015, 11:11

QUBUŚ, posiłek przedtreningowy jemy na ok.
2-2.3 godz.
przed treningiem.
Gainera lub carbo pijemy bezpośrednio przed treningiem łącząc go np.
z kretą (zwłaszcza mono), co skutkuje... -> patrz moją powyższą wypowiedź.
LOKI.
Cały zapas glikogenu zużywa się już po pierwszych 2 minutach treningu, czyli de facto 3/4 treningu jedziesz na sucho bez żadnych osłonek.
Korzystniej więc dostarczyć trochę węgla/aminokwasow przed treningiem i tym uchować resztki glikogenu na sesję treningową, niż ostro uzupełniać jego niedobor, kiedy już mocno "poniszczyliśmy" nasze włokna mięśniowe.
Po treningu, swoją drogą, gainera można wypić. Ja osobiście zawsze stosuję przed treningiem porcję gainara/WPC jako "osłonki" //:-D :-D /Braley1972.
Pierwsze co powinieneś zrobić, to ustalić twoje dzienne zapotrzebowanie na białko i węglowodany.
Zobaczysz wtedy ile tego i tego wyciągasz z diety i braki uzupełnisz, czy to gainerem, czy dodatkową odzywką białkową. Bo inaczej to jest bez sensu, takie kombinacje alpejskie.
Zauważ, że najłatwiej w diecie to dostarczyć właśnie węglowodany, więc być może w twoim przypadku gainer okaże sie zbędny.
Ale to takie spekulacje.
Najpierw oblicz ile czego ci potrzeba.

Post przez xXxAwatarxXx » czwartek, 24 gru 2015, 13:27

czyli gainera walimy przed, i mozna również po treningu //:-D :-D thx za info.

Post przez Marie58 » czwartek, 24 gru 2015, 13:53

Tak.
W ten sposob wykorzystamy maksymalnie anabolizm miesniowy.
oszczędzimy mięśnie i odbudujemy glikogen.

Post przez torsten » czwartek, 24 gru 2015, 16:09

kiedyś taki starszy facet na siłowni ale mocno pakniety mówił mi ze on bierze gainera z mlekiem3 min.
przed treningiem w czasie carbo a bezpośrednio po treningu gainera z woda gainery oczywiście min.
3 % bialka

Poprzednia strona

Powrót do Odżywki i suplementy