czy to dobry plan?

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez TIBO » poniedziałek, 14 gru 2015, 11:43

oceńcie ten plan:
poniedziałek - nogi, brzuch
wtorek - klatka, biceps

sroda - barki, triceps
czwartek - plecy, przedramie, brzuch

Post przez RaymondWoo » poniedziałek, 14 gru 2015, 12:17

Dla mnie plan pasuje sam osobiście nie widze zadnych zastrzezen.

Post przez Nsylwestro » poniedziałek, 14 gru 2015, 12:18

plan nienajgorszy z tym że po klacie proponuje zrobią dzien przerwy (czyli sroda wolna) i dalej ćwiczyć barki+triceps w czwartek i plecy+przedramie+brzuch w pićtek i weekend wolny

pamiętaj także o ćwiczeniu kapturów

Post przez TIBO » poniedziałek, 14 gru 2015, 14:10

kaptury mam w plecach.. robie szrugsy a z ta przerwa to masz racje i mam tak.. ćwiczę pon,wt,czwartek,pt tylko zle napisałem

Post przez sebool65 » poniedziałek, 14 gru 2015, 14:26

Plan spoko tylko nie wiemy jakie masz ćwiczenia do każdej partii i ile serii,powtorzen.
Napisz to a bedzie 8)

Post przez Cecila__ » poniedziałek, 14 gru 2015, 15:57

dokładnie , przy dobieraniu cwiczen trzeba patrzeć na to czy nie koligują ze sobą lub czy nie są zbytnio przeciążające dane partie...bo jak wiadomo są cwiczenia wielostawowe i izolujace...

Post przez TIBO » poniedziałek, 14 gru 2015, 16:12

klata: wyciskanie na normalnej ławce, wyciskanie na ławce głowa do gury, ściąganie linek, wyciskanie sztangielek na normalnej ławce (3 serie 10,8,6 powtórzeń tylko na normalnej ławce 4 serie no i co serie zwiększam ciezar)

biceps: uginanie rak ze sztanga stojac, uginanie rak na wyciagu, uginanie ze sztanaga na modlitewniku (3 serie 10,8,6 tylko sztanga stojąc 4 serie)

nogi: przysiady ze sztanga, wypychanie nóg w gore namszynie, uginanie nóg siedzac, uginanie podudzi lezac (3 serie 10,8,6)

3ydy: wspięcia na palce siedzac, wspięcia na maszynie (3 serie 10,8,6)

barki: wyciskanie sztangi siedzac, wyciskanie sztangielek siedzac, podnoszenie linek do gory, podnoszenie rak do gory ze sztangielkami (3 serie 10.8,6)

tric: uginanie rak na gornym wyciagu, PROSTOWANIE RAMION NA WYCI!GU W PLASZCZY¬NE POZIOMEJ STOJ!C, WYCISKANIE “FRANCUSKIE” le?ac
plecy:
- ¦CI!GANIE DR!—KA/R!CZKI WYCI!GU GORNEGO W SIADZIE SZEROKIM UCHWYTEM (NACHWYT) (ZA PLECY)
- PODCI!GANIE SZTANGIELKI W OPADZIE(WIOSLOWANIE
- PODCI!GANIE końca SZTANGI W OPADZIE
- WZNOSY BARKOW ”SZRUGSY”

przedramie:
- UGINANIE nadgarstków PODCHWYTEM W SIADZIE
- UGINANIE RAMION ZE SZTANGA NACHWYTEM STOJ!C
- UGINANIE nadgarstków NACHWYTEM W SIADZIE SZTANG!
- UGINANIE nadgarstków PODCHWYTEM W SIADZIE SZTANGIELKAMI

Post przez sebool65 » poniedziałek, 14 gru 2015, 17:03

Biceps-mozesz odjaa ćwiczenie na wyciągu i zamiast tego zrobią uginanie ramion ze sztangielkami z supinacja czyli przekręcaniem z uchwytu młotkowego w klasyczny.
Barki-po co robią 2razy prawie to samo cwicznie(wyciskanie sztangi i sztangielek).Zamiast jednego z nich daj np coś na tył barkow,i napisz co znaczy u ciebie podnoszenie linek do gory i rak do gory.Czy to na boki czy przed siebie??
Plecy-nie masz nic na do3 plecow.Mozesz zastosowaa wyprosty tu3owia na ławce rzymskiej,lub martwy ciag(martwy odpada jeśli jesteś newbie)
Przedramie-masz powtórzone 2 razy prawie takie same ćwiczenia.Zamiast np uginan w siadzie możesz dodaa szwedzka nawijke,czyli nawijanie obciążonego sznurka na jakiś drażek,z rekami wyprostowanymi przed siebie.
Pozdro :

Post przez TIBO » poniedziałek, 14 gru 2015, 18:22

na tył barkow ? co to dokładnie? a z tymi likami to chodzi o to ze na boki do gory... plecy to mogę zrobić sobie grzbiety a przedramię to nie wiem o co chodzi hehehe...

Post przez sebool65 » poniedziałek, 14 gru 2015, 19:38

Wiesz..miesnie barkow są też z tyłu.Mozesz robią np wznosy hantli na boku w opadzie tu3owia.Przerwamie-szwedzka naijka to takie cos:jest drażek lub krotki gryf,z przymocowanym sznurkiem.Na końcu sznurka jest obciażenie.Trzymasz ten drażek na wyciągniętych przed siebie rekach, i nawijasz ruchami nadgarstków ten sznurek na ten drażek.
KPW??? :roll:

Następna strona

Powrót do Trening