przez JWincenty » poniedziałek, 16 lis 2015, 09:42
ja mialem pisać posta o parowkach ale dodam tu ostatnio był reportaż o parowkach i oto przedstawiam skład parowki 50%sa to tluszcze 40% to sama woda aby otrzymać bialko dodają scinki miela kosci, itp.
Badania jakości żywności wykazały ze poprzednio w parowkach na 1kg mogło sie dodać 1500mg fosforanu a teraz ok 4500mg fosforanu :!: te parowki są smaczne jadlem je od czasu do czasu ale gdy zobaczyłem artykuł to od razu mi zbrzydło o to coś o de mnie na temat tluszczow gdy korzystamy z tluszczow zwierzecych łatwo moze nastąpić rozwój nowotwora watroby bo zolc nie bedzie juz w stanie rozdrabniać tluszcz na mniejsze czateczki :lol: !!! i kto sie teraz podejmie parowka bo ja juz tego świństwa nie zjem a szczególnie wiecej jest tam emulgatorów które mogą doprowadzić do stadium rakowgo :!: coś wiecej o nowotworach mogę sie wypowiedzieć w odzielnym temacie :D