1 cykl

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez cbnene__ » piątek, 30 paź 2015, 23:23

Do mojego 1 cyklu jeszcze troche czasu mi zostało ale juz mógłbym zacząć zbierać suplementy No wiec tak sie przedsstawia moja lista zakupow jeśli coś dodac/wywalic to dajcie znacmono-vitalmaxdextro-olimpjakies podstawowe witaminkiglutaminapo przed/cyklem bcaa

Post przez m1chalstas10 » sobota, 31 paź 2015, 00:16

Ja bym dodał gainera koniecznie lub bialko.
Bo to buduje mięśnie a nie kreatyna , dextro, bcca itd.
Zapodaj gainera do tego i bedzie gitara /

Post przez damianwks__ » sobota, 31 paź 2015, 20:28

on jest endo i gainer go zaleje kompletnie,

Post przez cbnene__ » sobota, 31 paź 2015, 20:31

No nie pisałem bialka bo w sumie kupuje/bede kupował go nabierzaco wiec to jakby nie wchodzi do mojej listy zakupow, o gainerze mogę zapomnieć /A jeszcze zapytam kupować to z vitala czy moze zainwestować w jakieś mono np dymatize

Post przez p10rm1chael » sobota, 31 paź 2015, 20:34

z Vitala tanio i dobrze //:-D :-D Co do bialka to jestem zwolennikiem wyciągania go z diety, spokojnie wyciągniesz 200g na dzien a kasę odłóż na inny cykl albo animal paka

Post przez C1ssell » sobota, 31 paź 2015, 20:35

p10rm1chael, sluszna uwaga, ale... Jedno (albo dwa) "ale"... Tak dla potomnych... od dziadka /Z ciekawości sam kiedyś przy swojej wadze probowalem wyciągnąć całodniowe zapotrzebowanie na bialko z samej diety.
jechałem na +/- 3 g bialka dziennie.
Przetrwalem tylko tydzień //:-D :-D To są godziny spędzania w kuchni: gotowanie piersi z kurczaka, gotowanie ryzu, kaszy, sałatki z tunczyka, twaróg z dodatkami, kotlety sojowe, filety z mintaja... itp, itd.
jeżeli ktoś nie ma pracy i obowiazkow, nie ma szkoly, a jedyna jego pasja jest silka... to znajdzie czas na pichcenie //:-D :-D Inna alternatywa są odzywki.
Miejcie ta swiadomosc.
I teraz drugie "ale". p10rm1chael bardzo dobrze ci doradzil.
Przy twoim wieku i stażu wystarczy, jak będziesz spełniał zelazne zasady diety kulturysty.
A wiec posilki bogate w bialko, posilki czeste, ale mniejsze ... i tak dalej.
Z tym, ze są pewne momenty w trakcie doby gdzie, niestety, niezbedne jest bialko szybko przyswajalne.
Polecam wiec zaopatrzyć sie w jakiś 1 kilogram WPI/WPC oraz słuchać rad GIERY //:-D :-D Czyli dieta dieta i jeszcze raz dieta //:-D :-D I wyrośnie nam drugi Arni /

Post przez cbnene__ » sobota, 31 paź 2015, 20:36

czyli rozumiem ze vitalmax pod wzglendem mono jest równy innym światowym firmom ? :> mysle nad zakupem tej dużej paki tak juz na przyszłość

Post przez LOlaf » sobota, 31 paź 2015, 20:39

vitalmax jest niedoceniana firma aczkolwiek ma bardzo dobre suple przykład monoa biAlko z diety jest o wiele lepsze niz z proszku

Post przez p10rm1chael » sobota, 31 paź 2015, 20:44

racja C1ssell z tymi ale chociaż ja wyciągam to +/- 180g białka bez problemu cały czas głownie z tuńczyka w puszcze i twarogu beztłuszczowego no ale rozumiem Ciebie przy wadze ponad 100kg, że może to być uciążliwe //:-D :-D /. W szkole wale 1-2 posiłki z twarogu + banan, czasami na przerwie skoczę po mleko albo twaróg do marketu jak nie mam możliwości kupić rano ( pośpiech ) i jakoś idzie, polewę mają ze mnie wszyscy ale co tam //:-D :-D /A co do mono Vitala podobno bardzo dobre, sam nie wiem bo dopiero teraz po 8 miesiącach treningów kupiłem pierwsze suple ( thermo speed, bcaa i glute ) więc moja wiedza na ten temat jest czysto teoretyczna /

Post przez cbnene__ » sobota, 31 paź 2015, 20:48

No to jednak sie zdecyduje na tego vitalmaxa //:-D :-D wpadłem na taki pomysl ze jeszczze przed wakacjami okolice maja moglym jakiś spalacz tluszczu kupić jeśli ktoś sie na tym zna, i wyrazi ochote doradzenia to dam na pw stronke www z której bede kupował //:-D :-D /

Następna strona

Powrót do Odżywki i suplementy