Problem z bicepsem

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez wpsense10 » środa, 21 paź 2015, 16:30

ważne jest maksymalne obciazenie i powolne unoszenie i spuszczanie reki bo mięśnie są dluzej w napieciu to powoduje mocniejsze " rozszarpanie " włókien mięśniowych a następnie przy odpowiednio zbilansowanej diecie budowę nowych włókien

Post przez franzz_55 » środa, 21 paź 2015, 16:39

A tak nawiązując do tematu to z tego co wiem to miesien jest tkanka w której nie mogą powstać nowe wlukna, moze ktoś sie zna na biochemi troche i przybliży ten temat

Post przez wpsense10 » środa, 21 paź 2015, 18:37

Podczas treningu włókna sie zrywają a przy dobrej diecie w czasie regeneracji odrastają nowe, mocniejsze wlokna, których jest wiecej.
Dlatego na samym poczatku przygody z silownia mamy dobre przyrosty, później ciezej uszkodzić bardzo mocne włókna

Post przez Ask1er0 » środa, 21 paź 2015, 18:47

ja słyszałem ze mięśnie nie rosna tzn.
nie rozwijają sie tylko puchną a wracając do tematu bicepsa ja wykonywałem uginanie sztangielki w pochyleniu z reka oparta o kolanow ostatnim stadium cwiczenia miesien był napiety az prawie łapał skurcz.Efekt był taki ze bicepsyrozwijaly sie rewelacyjnie (mialem rozstepy) bez odrzywek itd.
tylko dieta.Mysle ze poprostu trzeba probowac probowac i jeszcze raz probowac każdy inaczej sie rozwija.

Post przez kolinotrJo » środa, 21 paź 2015, 19:07

dzieki bardzo za pomoc juz zastsowalem sie do waszych rad i po treningu bicepsy byly niezle zmeczone.....

Post przez KŚmigło » środa, 21 paź 2015, 19:10

Podsumowujac:Trening bicepsa musza składać sie z różnicowanych cwiczen, nie moze to byc jedynie waski i szeroki nachwyt w uginaniu sztangi.Stosujemy rotacje zarówno ciężaru jak i naprzemiennie sztanga/hantelki.Biceps uginamy powolnie do samego końca - tak, aby nie zwalniać napiecia miesniowego, następnie nieco szybciej przyciągamy go do gory, przytrzymując najlepiej na gorze 2 sek.
(pamietajac o maksymalnym napieciu).Jesli to mozliwe to przy pomocy kolegi badz swojej drugiej reki (jesli jest wolna oczywiscie) pomagamy sobie, gdy nie możemy wykonać kolejnego powtorzenia.
Wymuszone powtorzenia wykonujemy az do całkowitego upadku mięśniowego i maksymalnego bolu, przerywamy kiedy okaze sie on nie do zniesienia - pamiętać należy zawsze, ze należy go pokonać !Biceps zawsze ćwiczymy na maksymalnie najwiekszych ciezarach, aby dotrzeć do najgłębiej położonych włókien i je pobudzić do ciężkiej pracy.
W przypadku lekkich ciezarow, włókna położone najgłębiej nie są pobudzane w stopniu dopuszczajacym przyrosty.Regeneracja powinna wynosić najlepiej 1 tydzien.
ćwiczymy biceps 1 raz w tygodniu.
Dluga regeracja jest potrzebna, gdyż w tym czasie odbudowywuja sie są naprawiane wlokna, przez co są mocniejsze i w późniejszych okresach ciezej jest je uszkodzic.Do potężnych przyrostów (jakichkolwiek ! potrzebna jest odpowiednia dieta (masowa) i geny (jednak nie mowa tutaj o predyspozycjach).Suplementami pomagającymi w wysiłku fizycznym i przyspieszajacymi regeneracje sa: kreatyna (stosowac, powyżej 18 - 21 roku zycia), dekstroza (ogolnie wzmacnia organizm, stosowana z kreatyna), żmą (naturalnie podnosi poziom testosteronu, nie stosować poniżej 18-21 lat, gdyż poziom testosteronu jest w tym wieku wysoki; zmiejsza okres potrzebny na regeneracje), Gainer (przydatna rzecz), ALC (polecam ze względu na fakt, iz zmienia sie podejscie psychiczne do zycia i do treningu).Trening uzupelniajacy powinien sie składać z: biegania, basenu, sauny i odnowy biologicznej (biceps).Motywacja i podejscie psychiczne jest najważniejsze !--P.S.
Cwiczenia na biceps, który stosuje z powodzeniem:1.
Uganianie ze sztanga – 4x12-6p progresja2.
Uginanie o kolano – 3x10pPamietaj, ze po maksymalnie 2 miesiącach wymagają one zmiany !

Post przez wpsense10 » środa, 21 paź 2015, 19:16

należy dodac, ze wymuszone powtorzenia są juz dla osób z dużym stażem '' ''!kreatyna (stosowac, powyżej 18 - 21 roku zycia) nie prawda, kreatyna nie ma znaczenia dla gospodarki hormonalnej organizmu co czyni ja dobrym supłem bez względu na wiek ( oczywiście nie przesadzac z tym wiekiem, zeby w podstawówce krety nie ladowac ). Trzeba pamiętać tylko, zeby nie brac bez odpowiedniego stazu, średnio 6 miesiecy.
'' ''!ZMA (naturalnie podnosi poziom testosteronu, nie stosować poniżej 18-21 lattutaj raczej stosować po ukonczeniu 21-25 lat najwczesniej bo w wieku 18- stce testo jest jest jeszcze w wysokim stezeniu w organizmie '' ''!Wymuszone powtorzenia wykonujemy az do całkowitego upadku mięśniowego i maksymalnego bolu, przerywamy kiedy okaze sie on nie do zniesienia - pamiętać należy zawsze, ze należy go pokonać !Przy robieniu masy powtorzenia do bolu? //:-D :-D nie polecam

Post przez ManskeStraenn » środa, 21 paź 2015, 19:46

Mam pytanie do was, jak sie wykonuje te wasze MLOTKI?? MNozecie to opisac?? z gory dziekuje

Post przez wojtasekPol » środa, 21 paź 2015, 20:28

Dłonie są tak ułożone, że hantla jest pionowo.
Tak jakbyś chciał podnieść butelkę. Ruch jest taki sam jak do unoszenia hantli na biceps, czyli zginasz rękę w stawie łokciowym.
Tyle, że hantla zamiast poziomo, czy też ze skrętem, jest cały czas pionowo.
Chyba jasne ?

Post przez ManskeStraenn » środa, 21 paź 2015, 20:39

Daje to jakas rozniece?? bo mysle ze chyba nie //:-D :-D /

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Trening