Witam wszystkichszukajac informacji o diecie, odzywkach, i sposobie dzieki któremu mógłbym przybyc na wadze i wyrobić sobie sylwetke- przypadkiem odnalazłem to forum.
Od wielu dni zastanawiam sie co mam z sobą zrobic- waze 6 kilo, mam 2 lat, i 182 wzrostu, jakas tam sylwetkę wyrobiona przez treningi aikido(ale to zadna silowka, nigdy w zyciu nawet nie byłem w silowni)-ale cóż to za sylwetka jak tak nieproporcjonalnie do wzrostu waze.
Jak juz wspomnialem- nigdy nie byłem na silowni, tak samo jak i nie mam zadnej diety, w zyciu dużo stresu, jem nieregularnie, śpię roznie, ale na szczęście zycie wolne od nalogow(nie jaram, piwo z zadka wypije, bron Boze nic nie biore) i tak naprawde- nie wiem od czego zacząć zeby rozbudować swoj organizm.
nadmienię także ze mam uszkodzony obojczyk lewej reki(niby sie zrósł i nie da sie z tym nic wiecej zrobic, ale zrósł sie krzywo i często pobolewa)Myslalem o tym zeby pojsc do lekarza pierwszego kontaktu i szukać tam pomocy ze swoja niedowaga, a z drugiej strony myślałem czy by nie pojsc na silownie i tam pytać o to co powinienem zrobic.
zupełnie nie znam sie na pakowaniu, odzywkach, dietach, nie wiem nic- jestem totalnie w tym temacie nieobeznany.
byłbym bardzo, bardzo, bardzo wdzięczny za jakakolwiek pomoc, wyjasnienia, rady jakie możecie mi udzielic, związane z tym co powinienem z sobą zrobic, od czego zaczac.
Moim marzeniem jest zdobyc 75-77 kilo wagi jeszcze przed wakacjami(o ile to mozliwe). Pozdrawiam.