Co Sadzicie??

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 06:36

Odp. 1
Nigdy nie słyszałem, żeby przez rok ktoś miał non stop swietne wyniki. Ciekawe, że nie miałes stagnacji :ysz:.
pewnie miałem stagancje ale bez supli też można ja przezwycie?ya
zmiana treningu, diety, reneracja itd.

Odp. 2
Czyli jeżeli zaczynam treningi od 15 - 16 roku życia - bo to jest dobry okres na rozpoczecie treningów - to suple ma brać dopiero za 5 lat ?? Dobrze rozumiem ??
nadal nierozumiesz
rozmawiamy o tym konktetnym przypadku 17lat i 5 miesięcy treningu - przecież on jeszcze nie potrafi poprawnie ćwiczen wykonywaa to jak ma trening na maxa wykorzystać!!!!

Odp. 3
Ja potrafię sobie dorobią filozofie... ciekawe :lol: Jak wspomnia3em mylisz pojecia. Sama odżywka nie jest chemia. Składniki odżywki mogą zostać pozyskane przez zło?one procesy chemiczne. A to chyba roznica.
To mi powiedz na czym polegają te złozone procesy chemiczne - sam sobie zaprzeczasz !

Odp. 4
Jeżeli nic nowego nie odkryłem, to dlaczego kolega nie ma brać HMB ? To mu zaszkodzi czy jak ?? Bo teraz już nie wiem o co Ci chodzi :lol:  :-)  
nie wiem czy mu zaszkodzi, nie jestem jasnowidzem
napewno lepiej by wykorzysta3 ten suplement z po3 roku (np kreatyna - co? wiecej mowia)

A co jest złego z tym, że po 0,5 roku treningów sięgnę po odżywki ? Gdyby to komuś zaszkodzi3o, to bym mu tego nie poleca3.
a ja Ci powtarzam - że lepiej jak kupi codziennie po3 kilo piersi z kurczaka za ta kasę - odrzywki zapoda troche poźniej!!!

Kilka słow uwag;
Po pierwsze - siedzisz w tym sporcie 5 lat. Ok. Ja siedzę wiecej. I dobrze wiem, że odżywki nie bierze sie jeden raz na całe życie. Od?ywki można brać seriami. Bo to wynika z Twojego myslenia.
dokładnie - ale należy jest rozmyślnie stopniowaa aby je max wykorzystać

Gosa ma 17 lat i zaczyna brac odrzywki, za moment może stwierdzia że juz nie działaja i trzeba coś mocniejszego zapodać

Jak to nie działaja. Nie spotkałem sie jeszcze z takim czyms, żeby odżywki które bierze sie na cykl powiedzmy 3 nie działaćy.
to mało siedzisz na forach - zaobacz do działow z dopingiem

wyrażę sie jasniej;
Styczen;
Trening masowy;
biorę biako (dla budowania miesni), HMB, glutamine. (To jest tzw. kuracja)

Za 3 miesiące robie znowu trening na masę i biorę to samo. nie musze siegaa po nic silniejszego - bo to mi wystarcza - i musze na tym osiagnaa swoj cel.

Nie wiem jak ty rozumujesz.
ja to rozumiem tak jak Ty - ale nie wiesz jak to inni rozumieją

Post przez thebdi54D » piątek, 2 paź 2015, 07:05

:nuda:

Ju? wiecej w tym temacie nie bede pisać,bo Ty mówisz A, a ja mowie B i tak do porozumienia nie dojdziemy.

rzeczą oczywista jest, że po 5 miesiącach treningów kolega który za3o?y3 temat może siegnaa po odżywki/suplementy. I nie przekonasz mnie, że jest inaczej.

Ty mowisz, że ludzie zbyt często sięgają po suple. I to jest nieprawda. Nie chce mi sie rozpisuwaa dlaczego - niech sie inni wypowiedza.

To chyba wszystko - bo oto była wojna.

Nie chce mi sie gadaa z kimś takim jak Ty. ez urazy

Pozdrawiam.

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 08:12

bo Ty mówisz A, a ja mowie B i tak do porozumienia nie dojdziemy.
po to jest forum d y s k u s y j n e , nie musimy dochodzia do porozumienia
jakby wszyscy sobie przytakiwali to by było dziwne

rzeczą oczywista jest, że po 5 miesiącach treningów kolega który za3o?y3 temat może siegnaa po odżywki/suplementy.
jasne że może siegnaa po odzywki ale wykorzysta je optymalnie za jakiś czas , narazie to bedzie falstart

Ty mowisz, że ludzie zbyt często sięgają po suple.
ja mowie że ludzie ZA WCZE¦NIE sięgają za odżywki - biorąc pod uwagę że nie są to tanie rzeczy,

Nie chce mi sie gadaa z kimś takim jak Ty.
szybko oceniasz ludzi - to świadczy tylko o Tobie

Post przez krzychu » piątek, 2 paź 2015, 08:13

każdy z was pragnie wprowadzia swoje racje.
rozumiem o co każdemu chodziło.
i staje po stronie thebdi54Da.
Jaccek1986 - z całym szacunkiem (masz duża wiedze na temat kulturystyki - przynajmniej takie odnosze wrażenie) ale w tym temacie gadasz jak moja matka.
napisałes Gosa ma 17 lat i zaczyna brac odrzywki, za moment może stwierdzia że juz nie działaja i trzeba coś mocniejszego zapodac. skąd wiesz, że przestana one działaa, że on tak stwierdzi i sięgnie po koks (cos mocniejszego).z jego wypowiedzi wynika, że brał już jakieś odżywki a teraz chce sprawdzia Hi Teca

może nie jest na tyle g3upi, aby w takim wieku siegaa po coś mocniejszego , nawet o tym nie wspomnia3, chciał rady co do odżywek.
tego nie miałes jak stwierdzia.

czemu ma nie brać gainera ?? - jest on uzupełnieniem diety.

wypowied? te zakończę twoim cytatem: po to jest forum d y s k u s y j n e , nie musimy dochodzia do porozumienia
jakby wszyscy sobie przytakiwali to by było dziwne wiec takie jest moje zdanie

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 08:35

nie rozumiemy sie
sam biorę suple i juz nawet nie pamiętam ile cykli z krety mam za sobą
i dlatego bardzo przemyslanie dobieram je - bo koks nie jest w strefie moich zainteresowań
nie twierdze że nie powinien brać supli - powiniem jak najbardziej ale nie odrazu
nie znam go - wiec nie wiem co bedzie robił za 2 lata ...
może z koksem przesadzilem ale siedzę na forach i czytam posty i widze co ludzie pisza - są standardy zachowań

natomiast bardzo ?adko ktoś zacheca czy doradza branie supli po 5u miesiącach ćwiczen - dlatego mowie o stopniowaniu bodźców - żeby je optymalnie wykorzystać

Post przez Beatr1z » piątek, 2 paź 2015, 10:31

na poczatku ćwiczyłem bez supli przytyłem 5 kg w 3 ,5 miecha a teraz waga mi spada a sila rosnie chce przytyć i zdobyc jeszcze wiecej sily ??diety nie stosowałem robie sobie przerwe z 2 tyg i zacznę brac te suplementy brałem kreatynę z dekstrozom do tego bialko skończyłem ze 4 tygodnie temu i masa mi nie skoczyła tylko sila !!!!
nie sprzeczajcie sie !!!
i tak przeciez zrobie jak bede uwazal!!!!!!!!!!!

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 10:43

zrobiłeś falstart z supłami : kraetyna i bialko
teraz : HMB i bialko

efektow masowych nie doczuwasz bo nie masz diety

za ta kasę kup sobie zapas piersi z kurczaka
zresztą zrobisz jak będziesz chciał

Beatr1z nie k3ocimy sie tylko thebdi54Dowi nerwy za szybko puszczają !

Post przez Beatr1z » piątek, 2 paź 2015, 11:00

ważyłem 71 a teraz 68 :evil:

Post przez Beatr1z » piątek, 2 paź 2015, 11:26

a i mięśnie mi twardnieją ale zamiast rosnac kurcza sie znaczy wygladja na mniejsze

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 11:30

dieta, dieta, dieta - dodatni bilans kaloryczny i masa bedzie szła
skup sie na diecie i 5-6 posi3kach dziennie dodawaj do każdego 3y?ke oleju lnianego powinno Ci pomoc w zastoju !

jak chcesz to kup odżywki, sam wiesz że nie pomogą jak nie bedzie diety

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Odżywki i suplementy