Co Sadzicie??

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez Beatr1z » czwartek, 1 paź 2015, 17:43

8) planuje dokonać zakupu HI TEC Crea Mass 15 g Hi Tec Protein i HI Tec Hmb mam do tego jeszcze Glutarol 1 Olimpu i z 0,5 kg węglowodanów co sadzicie o takim zestawie??Hi Teca jeszcze nie brałem mogłby sie ktoś wypowiedzieć na ten temat kto brał odzrzywki tej firmy i najlepiej by było takie produkty ?? mam 17 lat i 5 mies ćwiczę

Post przez thebdi54D » czwartek, 1 paź 2015, 18:36

1. Zamiast Crea Mass Hi-Teca za 6 zł we1 to;

http://megapower.pl/product_info.php?cPath 40&products_id 85 http://megapower.pl/product_info.php?cPath...&products_id 85

to jest za 56 i lepiej przyswajalne.

2. Hi Tec Protein - możesz wziasa.
3. Zamiast HMB Hi-Teca we1 to;

http://megapower.pl/product_info.php?cPath 43&products_id 203 http://megapower.pl/product_info.php?cPath...products_id 203

jest tańsze i w kaps. - łatwiejsze dawkowanie.

4. Glutarol Olimpu - spoko.

Stosowanie - mysle, że wg. zaleceń na opakowaniu wystarczy. nie musisz sie bawia w kombinowanie. Staż jaki masz jest odpowiedni na przyjecie takiego zestawu.

Pozdro.

Post przez Jaccek1986 » czwartek, 1 paź 2015, 18:51

5 miesięcy do jest dobry staż ??? i dodatku 17 lat ???
bez przesady

Post przez thebdi54D » czwartek, 1 paź 2015, 19:49

A jakim czasie powinien zaczaa sie wspomagać ?

Gainery - mozna brać nawet na poczatku przygody z kulturystyka, tylko niewiele pomoga.

Najlepszy okres na przyjmowanie suplementow, to taki, gdzie mięśnie są już jako tako przyzwyczajone do obciażenia i w miarę stabilnie rosna. Mozna już zaczaa brać po 3 miesiacach, ale to wszystko zależy od treningu. jeśli ktoś trenowa3 pod okiem doswiadczonego kolegi, lub trenera z siłowni, to nie ma problemu.

5 miesięcy stażu to fajny okres na wziecie suplemetow. Moze wziasa kilka supli - ale w niewielkich ilosciach. I tak mu podałem.

1,5 kilo gainera - spoko.
HMB - 24 tabsow. nie ma problemu.
Hi Tec Protein - jeśli 1000g to też nie ma problemu.

To jest moje zdanie.

5 miesięcy do jest dobry staż ??? i dodatku 17 lat ???  bez przesady
A jakie są Twoje argumenty ? :lol:

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 01:07

po pierwsze ćwiczy dopiero 5 miesiecy, a pierwszy rok treningowy, jest dla każdego najlepszym okresem na rozwój bez żadnych wspomagaczy

po drugie , ma 17 lat i rosnie naturalnie - po co suple? wystarczy dobre jedzenie!

po trzecie suplementy to chemia, o ile jeszcze zrozumiem że bierze bialko/gajnera , to brania HMB w tym wieku i z tym stażem niezrozumiem

po czwarte , co bedzie brał za 2 lataż jak tak ostro zaczynaż

po pićte i tak kupi wiec po co ta rozmowa

Post przez thebdi54D » piątek, 2 paź 2015, 04:21

Odp. 1
Najlepsze są chyba pierwsze 2-3 miesiące - w tedy mięśnie puchną bo są nieprzyzwyczajone do cieżarow. po tym okresie mięśnie sie przyzwyczajają i już tak zybko nie idzie dlatego warto wspomóc sie suplami. Po to sa.

Odp. 2
Rosnie naturalnie - fakt. Ale organizm buduje mięśnie tylko do pewnego naturalnego poziomu. Jeżeli chce sie mieć tych miesni wiecej to trzeba ćwiczyć, dobrze jesa, a suple to ułatwiaja.

Odp. 3
Suplementy to nie jest chemia. Te chemie wytwarza człowiek w organiąmie, tylko, że w zbyt małych ilosciach, żeby to było przydatne w kulturystyce. Dlatego wynaleziono taka zabawkę jak suple.

Odp. 4
Co bedzie brał za 2 lata ? Nie wiem - to pytanie nie do mnie. A czy ostro zaczyna ? Watpie.

Odp. 5
Ale mnie podsumowa3es :crushcomp:

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 04:54

Ad.1
Pierwszy rok treningów jest bardzo dobrym okresem, ale moze tylko dla mnie.

Ad.2 Ale organizm buduje mięśnie tylko do pewnego naturalnego poziomu - ale ten poziom on osiągnie za kilka lat

Ad.3 Suplementy to nie jest chemia. - sam siebie oszukujesz, to jest chemia - jest przetwarzane chemicznie itd. Stosuje suple ale z świadomością ze to tez chemia.

Ad.4
5miesiecy bialko+HMB ?!? no mogłby metę zapodać

Ad.5
to nie miało nic wspólnego z tobą

Post przez thebdi54D » piątek, 2 paź 2015, 05:22

ad.1
To ciekawe ile Ty cwiczysz, że rok treningów jest dla Ciebie najlepszy... chyba, że jesteś poczatkujacy.

ad.2
To zaczaa trenować ma dopiero po zakonczeniu procesu wzrostu ? :lol:

ad.3
Od kiedy bialko, wegle, tłuszcze to chemia ?? pierś z kurczaka to tesh chemia ? P3atki owsiane to tesh chemia ?? Chyba mylisz pojecia...

ad.4
Białko jest budulcem miesni. jeśli chce budowaa miesnie, to bialko niezbedne. HMB pomaga w rozbudowie tkanki miesniowej, przyspiesza regeneracje, redukuje tkankę tłuszczowa, poprawia wydolnosa tlenowa. Co jest be w HMB ?? A z tymi koksami to odpusa sobie, bo chyba nie panimajesz co mówisz :

Post przez Jaccek1986 » piątek, 2 paź 2015, 05:42

Odp.1
Trenuje przeszło 5 lat(lipiec1999), ale pamiętam jeszcze co było 5 lat temu, pierwszy rok był super , bez przemyslanego treningu i zerowej wiedzy o diecie szło po prostu super! a Ty jaki masz staż?

Odp.2
Ma zaczaa brać suple po tym okresie , a wiekowo to jest (20-21 lat).

Odp.3 Od kiedy bialko, wegle, tłuszcze to chemia ?? pierś z kurczaka to tesh chemia ? P3atki owsiane to tesh chemia ?? Chyba mylisz pojecia... naprawdę sobie potrafisz do wszystkiego dorobią filozofie, gdzie coś takiego napisałem
to mi powiedz jak w takiej ma3ej porcji proszku można zawrzeć ilosci BTW w tak idealnych proporcjach??? bez uzywania subst chemisznych procesów chemicznych???

Odp.4 Białko jest budulcem miesni. jeśli chce budowaa miesnie, to bialko niezbedne. HMB pomaga w rozbudowie tkanki miesniowej, przyspiesza regeneracje, redukuje tkankę tłuszczowa, poprawia wydolnosa tlenowa. Co jest be w HMB ?? nic nowego nie odkryłes !!! z tymi koksami to odpusa sobie, bo chyba nie panimajesz co mówisz prosiłbym o zmianę tonu - ja ciebie nie obrażam

Zaraz Ci napisze o co mi chodzi.
Sprawa wyglada tak że ludzie za wcześnie sięgają po suple, za wcześnie tzn. ze zbyt malym stażem treningowym , w zbyt młodym wieku.
Ja jestem zwolennikiem stopniowego stosowania czynnikow (metodyka treningu, suplementy). Gosa ma 17 lat i zaczyna brac odrzywki, za moment może stwierdzia że juz nie działaja i trzeba coś mocniejszego zapodac.
Jest full takich postow!

Dlatego rada do za3ożyciela postu : potrenuj jeszcze troche bez supli.
A jak koniecznie masz za dużo kasy to idź sobie codziennie do miesnego i kup 0,5-1kg piersi w kurczaka i zjedz to jako dodatkowy posiłek.
Napewno na tym lepiej wyjdziesz niż na odrzywkach, wierz mi bo juz troche trenuje!

Post przez thebdi54D » piątek, 2 paź 2015, 05:53

Odp. 1
Nigdy nie słyszałem, żeby przez rok ktoś miał non stop swietne wyniki. Ciekawe, że nie miałes stagnacji :ysz:

Odp. 2
Czyli jeżeli zaczynam treningi od 15 - 16 roku życia - bo to jest dobry okres na rozpoczecie treningów - to suple ma brać dopiero za 5 lat ?? Dobrze rozumiem ??

Odp. 3
Ja potrafię sobie dorobią filozofie... ciekawe :lol: Jak wspomnia3em mylisz pojecia. Sama odżywka nie jest chemia. Składniki odżywki mogą zostać pozyskane przez zło?one procesy chemiczne. A to chyba roznica.

Odp. 4
Jeżeli nic nowego nie odkryłem, to dlaczego kolega nie ma brać HMB ? To mu zaszkodzi czy jak ?? Bo teraz już nie wiem o co Ci chodzi :lol: :-)

A co jest złego z tym, że po 0,5 roku treningów sięgnę po odżywki ? Gdyby to komuś zaszkodzi3o, to bym mu tego nie poleca3.

Kilka słow uwag;
Po pierwsze - siedzisz w tym sporcie 5 lat. Ok. Ja siedzę wiecej. I dobrze wiem, że odżywki nie bierze sie jeden raz na całe życie. Od?ywki można brać seriami. Bo to wynika z Twojego myslenia.

Gosa ma 17 lat i zaczyna brac odrzywki, za moment może stwierdzia że juz nie działaja i trzeba coś mocniejszego zapodać

Jak to nie działaja. Nie spotkałem sie jeszcze z takim czyms, żeby odżywki które bierze sie na cykl powiedzmy 3 nie działaćy.

wyrażę sie jasniej;
Styczen;
Trening masowy;
biorę biako (dla budowania miesni), HMB, glutamine. (To jest tzw. kuracja)

Za 3 miesiące robie znowu trening na masę i biorę to samo. nie musze siegaa po nic silniejszego - bo to mi wystarcza - i musze na tym osiagnaa swoj cel.

Nie wiem jak ty rozumujesz.

Następna strona

Powrót do Odżywki i suplementy