rozciaganie??

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez kaczewiakEaty » poniedziałek, 28 wrz 2015, 23:47

najważniejsze jest rozciaganie (tzw. streching) po treningu, jak ci juz mięśnie napuchna. Powoduje to wydluzenie miesni i ich uelastycznienie. Stosowanie jego zapobiega kontuzjom i pozwala na szybsza regeneracje miesnia. Cwiczenia te znakomicie działają na rownowage.

Ja rozciągam dany miesien po każdej serii. Polecam 8)

Post przez Eugenioo » wtorek, 29 wrz 2015, 00:22

Ja rozciągam sie przed treningiem oraz podczas cyklu SILY w dni wolne. Mam pytanie:
-czy rozciaganie ma sens podczas cyklu MASY-w dni wolne gdy są zakwasy i wlukna mesniowe maja mikro urazy???

Post przez carolinePol » wtorek, 29 wrz 2015, 04:28

rozciaganie po treningu to coś w stylu ugasznia organizmu .. takie przeciwieństwo rozgrzewki.
a pozatym rozciaganie jest bardzo wskazane kiedyś czytałem o Arnoldzie i innych MR.DomekTić którzy mówili ze pomimo tych wielkich miesni itp to i tak są szybszi i bardziej rozciągnięci niz przeciętny człowiek . wiec mity ze napakowany to wolny jak żółw sztywny koleś wciąż pozostają mitami.

Post przez xXxSnodgrasxXx » wtorek, 29 wrz 2015, 04:38

rozciągaj sie przed, w czasie jaki po treniingu!!!Szczegolnie takie partie jak klatka, przedramiona biceps, trcieps.Pozdr.

Post przez IjogeroneI » wtorek, 29 wrz 2015, 04:50

Ja to sie rozciągam po każdej serii :D

Post przez IAdolfI » wtorek, 29 wrz 2015, 08:10

a mi sie nigdy nie chce rozciągać i to jest mój błąd zawsze szybka rozgrzwka i do zelastwa;

Post przez IpatsyI » wtorek, 29 wrz 2015, 09:44

Ja narazie raczkuje w tym sporcie, ale z tego co przeczytałem na http://sus.univ.szczecin.pl/~maciejs/rozciaganie/rozciaganie.html http://sus.univ.szczecin.pl/~maciejs/rozci...ozciaganie.html doszedłem do wniosku ,ze najlepiej bedzie jak rozciągam sie po każdej serii ,ale tez w dni nie treningowe( po 45 minut) juz prawie zrobie pełny szpagat :D

Post przez JuliannPL » wtorek, 29 wrz 2015, 09:55

no niestety byly juz dwa trreningi i zadnego nie udało mi sie skonczyc, musialem ciwczyc na hantlach z mniejszym obcizeniem - wyciskanie ze sztanga na pewien czas odpada - najprawdopodobniej to kontuzja zaczepów ale porozsciagam sie ten tydzień tak hardkorowo i zobaczymy co z tego wyjdzie .. moze zakładam za duży ciężar albo za duży skok w sily w tak krótkim czasie , po dwóch tygodniach robienia osterej progresji sila znacznie skoczyła na klatce - moze to od tego . no nic zobaczymy

Post przez karwos79 » wtorek, 29 wrz 2015, 10:11

gdzieś na stronie był jush temat io razciaganiu jest ono bardzo ważne poszukaj !!! :!:

Poprzednia strona

Powrót do Trening