Witam, to mój 1szy posta na tym forum, wiec warto powiedzieć conieco o sobie.
Otoz mam 16 lat, przygode z silownia zaczynałem od zera (29 w lapce, 9 w klatce) ćwiczyłem najpierw 6 sumiennych miesięcy do wakacji, w czasie których mialem przerwe w treningach spowodowana wyjazdem do pracy i drobnymi problemami zdrowotnymi.
Od października wróciłem na silowinie i ćwiczę do dzis, czyli jakieś 3 miesiace, od nowego roku pragnę wziąć sie ostro za siebie, dlatego pewnie dość często bede potrzebował Waszych rad //:-D :-D , oto 1sza z nich, jak oceniacie plan, który sobie rozpisalem, co byscie w nim zmienili, coś dodali, coś odjeli?PlanPONklatka + tricepswyciskanie hantli płasko 3x8-10wyciskanie sztangi glowa do gory 3x8-10rozpietki glowa w dol 3x10-12przenoszenie sztangielka 3x10francuskie wyciskanie sztangi 3x8-10prostowanie przedramion nad głowę z linkami wyciągu 3x8-10pompki w podporze 3xMaxSRBarki + kaptury + przedramiewyciskanie sztangi z przed głowy (kat 75stopni) 3x8-10unoszenie sztangielek bokiem w opadzie tułowia 3x10na przemienne unoszenie sztangielek przodem 3x10podciaganie sztangi do brody 3x10unoszenie barkow ze sztangielkami 4x12zginanie nadgarstków ze sztangielkami trzymanymi podchwytem 3x10-12zginanie nadgarstka ze sztangielka trzymana nachwytem 3x10PTplecy + bicepswioslowanie ze sztanga 3x10MC 3x10wioslowanie ze sztangielka 3x10sciaganie drazka wyciągu gornego do karku 3x12uginanie przedramiona ze sztanga 3x8uginanie przedramion ze sztangielka w podporze o kolano 3x10Ugiecia przedramienia ze sztangielka w podporze o ławkę 3x10Aha, odnośnie cwiczenia brzucha to mam zamiar robić ABS'a II od stycznia/lutego.
Co do nóg to póki co nie mam zamiaru ich cwiczyc, ponieważ i tak są one juz duze, w skutek genetyki, jazdy na rowerze i ganiania za pilka, wiec najpierw chciałbym dorównać im reszta ciala, a dopiero potem ostro sie za nie wziac.pzdr