nadrarstek-pytanei do doswiadczonych i obeznanych

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez globinE76 » poniedziałek, 14 wrz 2015, 18:36

od dłuższego czasu borykam sie z nadgarstakami

bol zadko ale pojwia sie. pojawił mi sie 5 razy bodajże jak cwyczylem, pojawia sie mi zadko ale jak go ma to mam wraznie jakby sie zapadał nadgarstek, trzymam mocno sztnage ale coś jkaby cisnęło mnie w dol takie wraznie w nadgarstku mam.

inna wazna kwesta to jets to ze mam tak jakby bolwe lekko nad nadgarstkiem taka jakby narosl, i ona jest ciagle juz od roku prawie
http://img355.imageshack.us/my.php?image=reka6nn http://img355.imageshack.us/my.php?image=reka6nn
mam ja od dłuższego czasu, nie boli mnie ona wogole , raz jest wieksza raz jest mniejsza,a el jak jak widze to sie nipokoje bardzo

pragnę nadminic ze osttnio przestalm ćwiczyć na pol roku -inne powody i nadal mam mala ta bolwe ta narosl moze taka moja urada , wkoncu stawy mam po mamusi: sciagcze pwoinno ich sie używać do monsunowych cizarow, ja mam ścigacze i nie wiem czy ich używać czy nie . czy tylko przy wyciskaniach.a jak mam ich uzywca to do wszystkich cwiczen??: prosze o pomoc i proade

Post przez aushwicAbe » poniedziałek, 14 wrz 2015, 18:39

idź do lekarza.

Post przez JEBANKAPL » poniedziałek, 14 wrz 2015, 18:47

jeżeli bol w nadgarstku pojawia sie podczas cwiczenia, to najlepiej jeśli udasz sie do lekarza - prawdopodobnie przeciążyłeś raz nadgartek, zlekceważyłeś to i teraz masz problemy.

jeżeli masz rekcwiczki ze ściągaczami na nadgarstki to ich uzywaj, przed i po wizycie u lekarza, to zawsze zmniejsza ryzyko kolejnej/nowej kontuzji. używaj ich do wszystkich cwiczen w których używasz nadgarstkow.

Co do tej bolwy - pokaz to przy okazji wizyty u lekarza.

Post przez globinE76 » poniedziałek, 14 wrz 2015, 18:53

rozumeim ze najwaznijsze jest to bym poszedł do lekarza byłem jzu u niego ! nawet byłem u ortopendy i reumatologa
i poza tym ze byli straszni miły bo po co do niego sie przychodzi jak to tylko nadgarstek do cwivczenia .....

to ortopedna mi powiedział ze ta bolwa (ona nawet ja mnie boli nie ejst az taka duza ) to wypływający plyn maziowy ze stawu na skutek nacisku. i sei z tym nic nie da zrobić tylko ćwiczyć lzej ..ciekawe jak ???

a ten 2 to powiedzil mi ze to ejst naskutek przemecznia jego(jakbym nie wiedział sam bez studiow)
no i był orginalniejszy bo zaproponowla mi bym zminil pasje...plywanie ksiazka stary jebany dziad!!!!!!!!!! lekarze to kurwy!!!!!!!!!!!!! a ja mu juz wbiłem do glwoy dość kulturanie i na pozimoe ze to pasają a nie zajawka sezonowa to mi powiedział bym mnij ćwiczył konkretów sie od nich dowiedzialem, no ale mówili jednym glowesm ze jzu tego nie cofne i nie da sie nic zbyt z tym zrobić jak przestac/zmnjszyc nawal paracy jak aj trenowałem z doskuku jeszce

Post przez IJuanI » poniedziałek, 14 wrz 2015, 18:56

jeśli masz ściągacze to korzystaj z nich! sam mialem tak ze bolał mnie nadgarstek przy uginaniu na modlitewniku założyłem ściągacz i mi pomoglo, wiec jak masz to korzystaj to nic nie kosztuje

Post przez xXxSheilaxXx » poniedziałek, 14 wrz 2015, 19:01

Ja tez mialem problem z nadgarstakami.
Strasznie mnie bolały prawie przy wszystkich cwiczeniach.
NIe poszedłem do lekarza i ćwiczyłem dalej mimo bólu i wkoncu przestało mnie bolec.
Nie wiem co sie stało moze sie przyzwyczaił hehe...

Post przez LUKASZOV » poniedziałek, 14 wrz 2015, 19:06

zakup ściągacze elastyczne na nadgarstki i zakładaj podczas treningu koszt kolo 15zl za dwa albo bandarze elastyczne po2-3zl za rolke

Post przez aushwicAbe » poniedziałek, 14 wrz 2015, 19:10

Dlatego lekarz to kur.. bo powiedział ci zebys mniej cwiczyl?(Co nie zmienia faktu ze są idiotami, skoro mówią ze z tym sie nie da nic zrobic) To jest twój wybor:
a) Albo ćwiczysz i za 10lat masz sztywne nadgarstki, bole reumatyczne, każdy ruch palcow sprawia ci bol; juz nie weźmiesz sie za żaden sport.
B) Nie ćwiczysz przez pewien czas, troche sie to goi i możesz później cwiczyc, ale nie za ostro.

Podnoszenie ciężarów cholernie obciaza stawy. TO NIE ZNIKNIE, NIE ZAGOI SIE. Co najwyzej sie pogorszy.

idź prywatnie, to ci pan doktor za 50zl ładnie powie co i jak trzeba zrobic.

Post przez globinE76 » poniedziałek, 14 wrz 2015, 19:21

chyba to bedzie najlepsze wyjscie by isc prywatnie i sie dowiedzieć co i jak...dalej
tylko jedno mnie doluje bo ja pol roku prawie nie ćwiczyłem przerwa byla wiec chba troche nadgarstki mi odpoczęły ale czy aby?
pójdę do niego to mię powie ze trzeba zrobić przerwe moze, i znów przerwa :

Powrót do Trening