HST - moze to cos dla was

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Thorson1990 » piątek, 11 wrz 2015, 13:59

Qrcze, mogłby to ktoś w skrócie prze3o?ya na ludzki jezyk.
Tzn dokładnie co tzreba robic, bez tłumaczenia dla czego.
Mam 15 lat, zależy mi na treningach, ale z tego cie?ko coś mi wyciagnac.
CZy jest ktoś kto potrafi to opisać dla zwyk3ego smiertelnika, któremu zależy na poprawnym ćwiczeniu ?? Please!!

Post przez ShellaI1 » piątek, 11 wrz 2015, 14:04

conan a możesz dokładnie napisać jakie postępy po tym HST Ile przybyło i kg i cm po tym i takie tam . I napisz czy lepsze od treningu klasycznego
z gory thx

Post przez RoweCh » piątek, 11 wrz 2015, 14:15

waga plus 4-5kg
lapa 1-1.5cm
klata 2-3cm
nogi 3cm
lydka 1-1.5cm
pas plus 2 cm

sila masakratycznie...ogolnie powiem tak jak przed tym targałem 85 po 6-8 to ostatnio zrobiłem sobie seryike 95x1 oraz 107kgx7 wiec sila poszla, na bicka na serie biorę 55kg na prosten a przed tem około 42kg na lamanej itd..... wiec u siebie widze duze postepy...co do przyrostów to chciałem poprawić klatke i barki i na to sie nastawiłem i poprawiło sie także nie liczyłem na giga przyrosty cm ponieważ w polowie dieta wysiadla i brałem tylko gaiinerka mass XXL oraz kretke vitalmaxa ...spowodowane było toporawa masy nawet przy lekkim atluszczeniu to jest Okło 2 % wzroslo ale to było celowo...teraz zaczynam za tydz kolieny tym razem na poprawe bica i srodka klaty...reasumujac osobiście POLECAM
co do przyrostów to ziomki mieli wieksze w sile w obwodach ale również mieli spadki w zamian za poprawe separacji....nie porównam go do tradycjnego ponieważ on rownie jest dobry jak ten...przeciez dotej pory zbudowałem sylwetkę na właśnie na tradycyjym.........

Post przez ShellaI1 » piątek, 11 wrz 2015, 14:20

hmm na sile mi nie zalezy a co do wymiarów jak na dwa miechy to raczej dobrze lecz chyba jednak narazie to zostawię i w przyszłym roku rusze z HST.
MIalem to robić juz na poczatku listopada jednak nie mogę sie przekonaa do sposobu cwiczenia(nieodpowiada mi fakt ze wszystkie partie jednego dnia)

Post przez Dralt1986 » piątek, 11 wrz 2015, 14:21

Conan mogłbys napisać jak u3o?y3es swoj plan treningowy HST? jakie cwiczenia wykonujesz w poszczególne dni i ile serii wykonujesz dziennie na jedna partie jak to dokładnie wygladaż

Post przez SlimPL » piątek, 11 wrz 2015, 14:22

Conan mogłbys napisać jak u3o?y3es swoj plan treningowy HST? jakie cwiczenia wykonujesz w poszczególne dni i ile serii wykonujesz dziennie na jedna partie jak to dokładnie wygladaż

przychylam sie do prosby.
jeżeli nie tu to moze mogłbys podac mi na PW ??

Post przez Dralt1986 » piątek, 11 wrz 2015, 14:23

Przyk3ad: przykładowy HST dla mikrocyklu 10tek:
http://www.bodybuilding.neostrada.pl/pliki/hst2
Sugerowane ćwiczenia do wykorzystania w cyklu HST:
http://www.bodybuilding.neostrada.pl/pliki/hst3
Przyk3adowy mikrocykl dla 1 powtórzeń (2 tygodnie):
http://www.bodybuilding.neostrada.pl/pliki/hst4

Post przez Maniek1979 » piątek, 11 wrz 2015, 14:34

szkoda ze ja nie mogę chodzić na siłkę w srode
Jak bym mógł to bym wyprobowal :-)

Post przez Doreen1975 » piątek, 11 wrz 2015, 14:45

na bicka na serie biorę 55kg na prosten .
conan to ile Ty masz w tym bicku ze takie ciężary podnosisz? Ja mam 44-45 i robie mniejszymi a na klatke ciskam 18 i uważam ze biceps mam proporcjonalny :D chyba ze targasz dosłownie :lol:

Co do HST to polecam choć ja zrobiłem duza inowacje i nogi robie w oddzielny dzien po po przysiadach nie potrafiłem juz zrobić klatki, plecow, barkow itd
HST daje możliwość dużej różnorodności cwiczeni, fajne uczucie spompowania całego ciala! Trzeba tylko umiejętnie dobierać kolejność ćwiczeni i grup mięśniowych

I POCZATKUJACY POWINNI omijać fazę 5/negow!!!!!!!!!!!!

Post przez RoweCh » piątek, 11 wrz 2015, 14:50

a wiec tak Doreen1975 targam to jest brałem tyle w ostatnim tygodniu HST w tzw. 5-tkach i w ostatnim treningu wziąłem 5 razy 55 kg przy nie zalamaniu techniki to jest nie chwiało mnie ani nie bujałem gryfem...jedynie kolage pomógł mi ostatnie powtorzenie wyciagnac..w bicku mam mnie niz ty i także mniej biorę na klatę a to ze mam takie wyniki to dlatego bo kiedyś dużo ćwiczyłem na sile ale na tylko poszczególne partie..i także biceps był w to wlaczony..noi mam tendencje ze niekore partie mam silniejsze od innych..jesli nie wierzycie spytajcie sie MastaKili widział bo także mi pomagal.....a ogólnie to również robie z mniejszm ciężarem ale zastosowałem sie do zaleceń HST wiec....
Co do samego HST to mogę pomoc jak coś to na priva.....i Doreen1975 ma racje ze jest meczacy zwłaszcza a 1 i ostatnich tygodzniach ponieważ odczuwa sie juz ten ciezar...ale jakie fajen uczucie jak wychodzis caly napompowany i nie masz spadkow.....Doreen1975 ma kolejny raz racje trzeba dobrze dobrać kolejność i cwiczenia bo inaczej to dupa szkoda czasu....
A WIEC JAK CO TO NA PRIVA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Trening