Drzenie miesni

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez IEmilio » czwartek, 10 wrz 2015, 17:02

A owistak siedzi i zawija...

Post przez xXxBellinaklimaxXx » czwartek, 10 wrz 2015, 17:14

to może być spowodowane brakiem magnezu i wapnia, albo wyczenczeniem organizmu, odpocznij tydzień zobaczymy :lol:

Post przez Keenee » czwartek, 10 wrz 2015, 17:19

Takie drżenie jest spowodowane treningiem, dobrze wykonanym ćwiczeniem. To nie jest objaw na - tylko na + , że tak sie wyraże.

według mnie to jest najodpowiedniejsze zdanie co to tego problemu w tym przypadku.
drżenie wystepuje po treningu wiec jest ono pewnie jego objawem.
ja czasami miewa3em takie drżenia bicepsu, jak po popo3udniowym treningu k3ad3em sie wieczoren doi 3o?ka i ogl1dałem TV.
w następny dzien już nic takiego nie wystepowa3o.

Post przez AHMED » czwartek, 10 wrz 2015, 18:28

ja rownierz sie zgadzzam z tym ze to pozytywne zjawisko

Post przez IEmilio » czwartek, 10 wrz 2015, 20:23

Wystarczy wejsc na siłownie i spytaa sie, kto ma czasami drżenie mięśni. Każdy Ci odpowie, że miał. Nie warto sie tym przejmowaa, tylko traktowaa to jak coś normalnego... traktowaa to jak czeoa treningu.

Pozdrawiam serdecznie

Post przez VCelesta » czwartek, 10 wrz 2015, 20:40

U mnie też czasami wystepuje drżenie r1k po cie?kim treningu i wystepuje u wiekszooci po cie?kim pakowaniu. Drżenie częściej wystepuje gdy wysiłek fizyczny jest długotrwa3y tak zuważy3em. Drżenie r1k może wystepowaa przy zbyt niskim (niebezpiecznym) poziomie cukru we krwi, można to zauważya u chorych na cukrzyce. Czyli może być spowodowane stanem niedocukrzenia, pozostałe obiawy niedocukrzenia to: uczucie g3odu, drżenie r1k, niepokoj, 3zawienie, potliwooa, olinotok, bole gLowy.
Steżenie glukozy po wysiłku fizycznym jest mniejsze niż 18 –2 mg% a wiec bardzo niskie i długotrwa3y wysiłek może takie objawy jak drżenie r1k powodować. Coo tam również słyszałem o nadcionieniu tętniczym że może występować drżenie r1k ale nie jestem pewny.

Dla tych którzy tego nie doświadczyli to niech sobie zrobi1 bardzo cie?ki trening a zobacz1 jak to jest, albo niech popracują fizycznie przez 1 godzin np. na budowie.

Poprzednia strona

Powrót do Trening