Witam, otoz chciałbym zmodyfikować mój program treningowy a nie mam jeszcze takiego doswiadczenia w kulturystyce aby ustawić sobie "idealny" program wiec zwracam sie do was z prozba.
mój dotychczasowy program treningowy wyglądał tak(w kwadratowych nawiasach podaje liczbę powtorzen) Poniedzialek,czwartek Barki-wyciskanie zza glowy5 serii po 8 powtórzeń ze zwiększanym ciezarem, podoszenie hantelek przed siebie5 serii po 12 powtórzeń z stalym ciezarem, unoszenie hantelek na boki5 serii po 12 powtórzeń z stalym ciezarem.
Plecy-wioslowanie sztanga w opadzie5 serii po 12 powtórzeń z stalym ciężarem kaptury-chwycilem sztangę troche szerzej niz mam barki i unosiłem barku do gory lub zataczałem nimi okregi 5 serii po 12 powtórzeń z stalym ciężarem wtorek,pićtek biceps-uginanie ramion z lamana sztanga wąskim podchwytem5 serii po 8 powtórzeń z zwiększanym ciężarem uginanie ramion z lamana sztanga szerokim podchytem{5 serii po 8 powtórzeń z zwiększanym ciężarem modlitewnik5 serii po 12 powtórzeń z stalym ciężarem triceps wyciskanie francuskie siedząc lamanym gryfem5 serii po 8 powtórzeń z zwiększanym ciężarem wyciskanie hantelka za glowa5 serii po 12 powtórzeń z stalym ciężarem sroda,sobota klatka-wyciskanie na ławce prostej5 serii po 8 powtórzeń z zwiększanym ciężarem wyciskanie na ławce skosnej(do gory)5 serii po 8 powtórzeń z zwiększanym ciężarem rozpietki-5 serii po 12 powtórzeń z stalym ciężarem Przy zwiększanym ciężarem ostatnia seria wynosiła tyle abym sie męczył z wykonaniem.
Program ten ułożyłem z kolega który ma juz jakieś doswiadczenie w kulturystyce lecz czuje ze ten program nie wyciąga ze mnie 100% tego co mogę dac oraz nie spelnia wszystkich moich wymagan.
Chce rozbudować sobie gorna czesc ciała ponieważ nogi mam juz dosyc rozbudowane, ale chciałbym pozbyć sie tez każdego grama tluszczu zalegajacego na moim ciele (a jest go sporawo) wiec prosze was aby zmodyfikowany program program: 1)Pomoze rozbudować mi mięśnie ramion (biceps,triceps,przedramie,miesnie naramienne) Klatke piersiowa,plecy,kaptury 2)spali tluszcz 3)wyzezbi mi nogi, tak alby każdy z miesni na nogach był wyraźnie odciety dostępne narzędzia to: 1 lawka ze stojakiem (takim do klatki) oraz modlitewnikiem, lawka do brzuszkow, lawka z podnoszonym oparciem(taka ze sie robi brzuszki i mozna podnieść oparcie i robi sie np, barki) 2 gryfy lamane oraz 2 proste, 4 hantelki i ponad 12 kg obicazenia (silownia znajduje sie u kolegi) jeden cykl zajmuje mi jak widać 3 dni, w tygodniu mam 2 cykle, w niedziele planuje jeszcze zacząć bieganiejestem poczatkujacym "kulturysta" wiec jeśli czegoś nie zrozumiecie to wyjasnie, ale prosze pomóżcie mi.
Pozdrawiam radekacer