Witaj gościu, zarejestruj się Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Pojedyncze pytania. Tylko w tym poscie! Zapraszam

16-09-2011, 16:24

toxyna
Znawca

Pochwały: 2
Mam pytanie jakie ćwiczenia są dobre na przedramie, a dokładnie chodzi mi o wewnętrzną stronę przedramion.

16-09-2011, 19:07

Nox
Dyrektor

Zaproszenia: 1
Pochwały: 5
Ja nie ćwiczę przedramion od jakiś - 2 lat.

Dlaczego?
Bardzo angażują się przy podstawowych ćwiczeniach takich jak: martwy ciąg, podciąganie na drążku, uginanie przedramion ze sztangą prostą itp.
Oczywiście jeśli ciągi, podciągania wykonujemy bez pomocy pasków.
Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl

20-09-2011, 12:34

Kwachu
Aktywny

4gym.pl team

Pochwały: 3
Ja trenowałem przedramiona 4 razy w tygodniu, na końcu każdego treningu.
- uginanie sztangi/sztangielek nachwytem w podparciu o ławkę, kat stawu łokciowego rozwarty 30/25/20/15/10/5 powtórzeń, ręce na zmianę przy sztangielce a przy sztandze odpoczynek do 30 sekund trwał
- uginanie sztangielki/sztangielki podchwytem w podparciu o ławkę, kat stawu łokciowego rozwarty, reszta j/w
- na koniec zwijałem sznurek z obciążeniem, to już całkowicie powodowało "wypompowanie" mięśni przedramion.

Z racji słabego uścisku, co powodowało wypadanie sztangi przy większych ciężarach(np;martwy ciąg bądź wiosłowanie), robiłem też uganianie podchwytem, ale w dolnej fazie ruchu nadgarstków lekko spuszczałem sztangę na końce palców, albo trzymanie sztangi w rękach jak w pozycji końcowej przy martwym ciągu, z ogromnym obciążeniem(szkodliwe dla kręgosłupa)...

Przedramiona są aktywne przy prawie wszystkich czynnościach, nawet nosząc zakupy pracują, co można zauważyć, jak często po nawet głupiej czynności są lekko pod pompowane.

7-11-2011, 16:16

kyzzio
Nowicjusz

jak najlepiej ćwiczyć uścisk (uchwyt) dłoni
Czas to potwór, którego nie można okiełznać rozumem.
klimatyzacja poznań

8-11-2011, 12:10

mike
Obywatel 4gym.pl

4gym.pl team

Pochwały: 4
Dobry trening mięśni przedramion + trening na ściskaczach,trzymanie ciężaru na czas,wiszenie na drążku(z obc.) na czas.
Trenując na gryfie o dużej średnicy też wzmocnisz siłę chwytu,ale takie sztangi na siłowniach to rzadkość.

Ewentualnie możesz kupić fat gripz.

O stosowaniu magnezji chyba nie muszę wspominać ;)

4-02-2012, 15:51

radeo
Nowicjusz

Witam.
Mam problem z klatką piersiową- dokładniej jej lewa strona jest słabiej zbudowana i zarysowana niż prawa strona.
Trenuję systematycznie od ok. 8 miesięcy. Obecnie trening dzielony trzy razy w tygodniu z akcentem na masę. Zastanawiam się co zmienić by wyrównać budowę.
Dziękuje z góry za pomoc.

6-02-2012, 19:32

overcame
Zaawansowany

4gym.pl team

Pochwały: 2
radeo, jaki wiek?? jakie ćwiczenia wykonujesz na tą partie?
co Cię nie zabije to Cię dwa razy wzmocni !!!

Poprzednia strona