Witaj gościu, zarejestruj się
Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Mam pytanie jakie ćwiczenia są dobre na przedramie, a dokładnie chodzi mi o wewnętrzną stronę przedramion.
Ja nie ćwiczę przedramion od jakiś - 2 lat.
Dlaczego? Bardzo angażują się przy podstawowych ćwiczeniach takich jak: martwy ciąg, podciąganie na drążku, uginanie przedramion ze sztangą prostą itp. Oczywiście jeśli ciągi, podciągania wykonujemy bez pomocy pasków. Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl
Ja trenowałem przedramiona 4 razy w tygodniu, na końcu każdego treningu.
- uginanie sztangi/sztangielek nachwytem w podparciu o ławkę, kat stawu łokciowego rozwarty 30/25/20/15/10/5 powtórzeń, ręce na zmianę przy sztangielce a przy sztandze odpoczynek do 30 sekund trwał - uginanie sztangielki/sztangielki podchwytem w podparciu o ławkę, kat stawu łokciowego rozwarty, reszta j/w - na koniec zwijałem sznurek z obciążeniem, to już całkowicie powodowało "wypompowanie" mięśni przedramion. Z racji słabego uścisku, co powodowało wypadanie sztangi przy większych ciężarach(np;martwy ciąg bądź wiosłowanie), robiłem też uganianie podchwytem, ale w dolnej fazie ruchu nadgarstków lekko spuszczałem sztangę na końce palców, albo trzymanie sztangi w rękach jak w pozycji końcowej przy martwym ciągu, z ogromnym obciążeniem(szkodliwe dla kręgosłupa)... Przedramiona są aktywne przy prawie wszystkich czynnościach, nawet nosząc zakupy pracują, co można zauważyć, jak często po nawet głupiej czynności są lekko pod pompowane.
jak najlepiej ćwiczyć uścisk (uchwyt) dłoni
Czas to potwór, którego nie można okiełznać rozumem.
klimatyzacja poznań
Dobry trening mięśni przedramion + trening na ściskaczach,trzymanie ciężaru na czas,wiszenie na drążku(z obc.) na czas.
Trenując na gryfie o dużej średnicy też wzmocnisz siłę chwytu,ale takie sztangi na siłowniach to rzadkość. Ewentualnie możesz kupić fat gripz. O stosowaniu magnezji chyba nie muszę wspominać
Witam.
Mam problem z klatką piersiową- dokładniej jej lewa strona jest słabiej zbudowana i zarysowana niż prawa strona. Trenuję systematycznie od ok. 8 miesięcy. Obecnie trening dzielony trzy razy w tygodniu z akcentem na masę. Zastanawiam się co zmienić by wyrównać budowę. Dziękuje z góry za pomoc.
radeo, jaki wiek?? jakie ćwiczenia wykonujesz na tą partie?
co Cię nie zabije to Cię dwa razy wzmocni !!!