Po,oc z klata i ogolnie!!!!

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez giftt » czwartek, 4 lut 2016, 20:03

no albo tez tak.
napewno to lepsza alternatywa, ale bym zrobił po 4 serie na każde

Post przez xxxangellove-DLB » czwartek, 4 lut 2016, 20:07

to zalezy - ja robie po 3 serie w każdym cwiczeniu i mnie to odpowiada (pierwsza serie robie bardzo malym ciężarem - taka jakby rozgrzewka - dlatego nie liczę tego jako serii) rosne i sila idzie w gore.
Nie ma co przesadzac z ilością serii i powtórzeń bo wcale nie jest lepiej jak jest wiecej - ten kolega ma 4,5 miecha stażu wiec niepotrzebna mu duza ilość serii i powtórzeń - na to przyjdzie czas za jakiś czas.

Post przez giftt » czwartek, 4 lut 2016, 20:07

dobra to niech zostanie tak :D na 4,5 miecha to faktycznie wystarczy:

Moze HST????????

a co do hst to za wczas

Post przez grafik1974 » czwartek, 4 lut 2016, 20:08

A ja mam takie pytanie zeby nie zakładać nowego tematu, czy mozna na jednym treningu ćwiczyć gore klatki i dol z pominięciem srodkaż?
np.
-wyc sztangi na skosie w gore (na 45 stopniach)
-wyc hantli na skosie w gore (na 3 stopniach)
-rozpietki ma skosie w gore (na 3 stopniach)
-wyc hantli na skosie w dol
-rozpietki na skosie w dol

chciałem sprobowac takiego treningu bo od niedawna mam nowa ławeczkę ze skosem w gore i w dol a srodkowa czesc mam dość rozwinietom z tym ze znowu nie potrafię zrobić rowka na srodku, wiec prosze was o pomoc, z gory dzieki.

Post przez xXxPatryssxXx » czwartek, 4 lut 2016, 20:09

Przepraszam ze tak sie wtrace.

Czy mozna na przykład ćwiczyć jednego dnia wewnetrzna czesc klaty, a 3 dni później zewnetrzna zeby obie czesci klatki piersiowej mialy czas na tygodniowa regeneracje

Czy to jest skuteczny sposob na odpowiedzni odpoczynek tegoż wielkiego plata mięśnia

Wiadomo ze klata caly czas pracuje ale ćwicząc jednego dnia z wąskim uchwytem angażujemy bardziej wew. czesc klatki a z szerokim bardziej angażujemy zew. czesc klatki, chyba ze sie mylę ... :idea:

Co wy na to

Poprzednia strona

Powrót do Trening