...plis

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Wioleta_F12 » środa, 13 sty 2016, 10:57

siema wszystkim jestem tu 1 raz mam 15 lat ćwiczę w piwnicy u siebie tak na powaznie to rok -(fajny gif hehe) i prosił bym o 4 dniowy trening na masę bardzo bym prosił bo mam narzae tygodniow1 przerwe i nie chce jej przed3uzac (hehe naprawdę fajne gify he)

Post przez rucuwos » środa, 13 sty 2016, 10:58

pon - klatka
wt - plecy
czw - barki, kaptur, przysiady
pt - bic tric

na każdym treningu 12 serii (3 cwiczenia po 4 serie)

Post przez czesiek » środa, 13 sty 2016, 10:59

Kurde rucuwos ty mu powinieneś napisać zeby narazie zajął sie ogolnorozwojowka a nie mu trening rozpisywal... Niedosyc ze sam z siebie robi kalekę na późniejsze lata to mu wtym jeszcze pomagasz. Przeciez to jeszcze dziecko i na dodatek ćwiczy jush rok :evil:
krzyż na drogę Wioleta_F12

Post przez tratorue-376 » środa, 13 sty 2016, 15:38

rucuwos, czesiek ma racje, za wcześnie nawet jak bedzie takim trenigiem robil... no i oczywiście do tego lightowym cieżarem! Ale najgorsze jest ze ćwiczy w piwnicy gdzie nikt mu nie da rady jak cwiczya prawidłowo zeby nie było potem komplikacji, a w tym wieku jest przerastająca ambicja co do silki.
Wioleta_F12 nie pisze ze sobie nie poradzisz bo jesteś małolat.... ale zabawa z ciężarami to juz coś poważniejszego szczególnie ze jesteś w tym wieku gdy najbardziej rozwija sie twój koociec. A przecież twoje zdrowie jest ważniejsze od tego jak wyglądasz i ile wyciskasz... przed tob1 masa życia:-) jeszcze masz czas...
pzd 8)

Post przez Wioleta_F12 » środa, 13 sty 2016, 16:14

a jak ćwiczyć bezpiecznie np ja nie robie przysiadów ze sztanga
ja mam male obciazenia gryf lamany 15 kg gryf prosty 30kg hantla 13 ,8,5,2x4,2x2 -a tym nie ćwiczę wyciskam najwiecj prubowalem 58 kg i udało mi sie 2 razy to było w marcu teraz mysle ze y było napewno wicejsize 1Wyslany Pon Cze 28, 2004 8:06 am:z czym mozna 3onczyc nogi z bic klata czy plecami

pon-klatka+tric s3yszalem ze mozna tak 3onczyc
wto-plecy
czw-barki,kaptur
pić-bic+nogi

a kiedy robić przedramionaż?

Post przez ICongreveI » środa, 13 sty 2016, 16:28

a jak ćwiczyć bezpiecznie np ja nie robie przysiadów ze sztanga  
a ktopowiedzial ze przysiady są niebezpieczne???
wszystkie cwiczenia są bezpieczne ael wtedy kiedy potrzebują one asekuracji (jak p. wyciskanie) popors kolegę o pomoc....
załóżmy ze masz juz te swoje 16-17 lat..... nie proponuje łączyć nóg z niczym!! zrob jedna sesje treningowa na nogi oddzielnie...
na przedramiona zostaw sobie miejsce za pare lat kiedy bedzie trzeba je troszkerozbudowac
na pocztaku i tak rosna pracując na bica robiąc plecy wyciskając praktycnie w każdym cwiczeniu (oporcz cwiczen na nogi) pracują porzedramiona
moje zalozenie jednak jest bledne... masz lat 15
wiec proponuje trening obwodowy na malych ciężarach

Post przez Wioleta_F12 » środa, 13 sty 2016, 16:40

ja jak robie przysiady ze sztanga to mi coś w kolanach przeskakuje wiec nie robie co to jest trenong obwodowy a czyli na nogi zrobie srode

a jeśli chodzi o areoby to lepiej biegać (na jakich dystansach i czy szybko?)
czy rowerek (na jakich dystansach)size 1Wyslany Pon Cze 28, 2004 9:4 am:na forum XXX koleś mi proponował taki plan Trening masowy dla zaawansowanego wyposazenie hantle i sztanga 4x w tyg.

Zalozenia:

Przerwy miedzy seriami w progresji 12 sekund
Przerwy miedzy seriami w izolacyjnych 9 sekund
ilość powtórzeń w zapasie (ktorych nie robimy): Czas trwania cyklu 6 tygodni

Poniedzialek: Klatka
1) Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 12,10,8,8
2) Wyciskanie sztangi na ławce skośnej 12,10,8,8
3) Rozpietki 4x1 Wtorek: Biceps i Triceps
1) Uginanie ramion stojąc sztanga 12,10,8,8
2) Francuskie uginanie stojąc sztanga 12,10,8,8
3) Uginanie na modlitewniku hantla 4x1 4) Uginanie nad karkiem hantla 4x1 Czwartek: Plecy
1) Wisolowanie sztanga nachwytem 12,10,8,8
2) podciąganie sie na drazku 4xmax
3) Martwy ciąg 15,12,10,1 Piatek: Nogi i barki
1) Przysiady ze sztanga 15,12,10,8,8
2) Uginanie nogi ze sznurkiem 4x1 3) Uginanie ramion w bok z hantlami 4x1 4) Wyciskanie sztangi stojąc 12,10,8,8
5) podciąganie sztangi do brody 4x1 z odzywek to ew białeczko i węglowodany no i dobra dieta
a aeoroby to przy cyklu na rzezbe,- na razie sobie odpuść jeśli robisz masę

i jeszcze jak sie pytałem o odrzywki to mi polecił ew biało jakieś węglowodany i moze mas xxl

co wy na ten plan i odrzywki??

Post przez lopkasobest_40 » środa, 13 sty 2016, 18:11

2) Uginanie nogi ze sznurkiem 4x1  
co to jest za ćwiczenie?? :?

Post przez rucuwos » środa, 13 sty 2016, 18:14

o ch.
wam chodzi, przeciez napisal, ze ćwiczy juz rok.

Post przez ICongreveI » środa, 13 sty 2016, 19:01

no to walsnie duży minus ze ćwiczy rok... chociasz... sam niewime sławni kabani ikulturysci zaczynali doscyc szybko...
uginanie nogi ze sznurkiem to bardzo fajne cwiczenie...siadasz na krzesło przed kompem moe byc przywiązujesz od kostki sznureczek wstążeczkę lub sznorowke no i sobie uginasz ;P
a ta nparawde niewime co to za cwiczenie

ja jak robie przysiady ze sztanga to mi coś w kolanach przeskakuje wiec nie robie  

a rozgrzals dobrze nogi i porosciagales sie??
stan w lekkim rozkroku lapki nakolana i krecisz do srodka po chwili na zewnatrza
stan z nogami blisko siebie, ugnij lekko nogi i kręć raz w lewo raz w prawo pokręć tak sobie potem kilkaprzysiaow na palcach potem na płaskich nogach i do przyaisdu jesteś przygotowany... najlepiej przyjdź z kumplem który bedzie cie asekurował i poprwial bledy...
trening obwodowy to cwiczenia na roznepartie miesnipo jednym ćwiczonku przechodzisz na inny przyzad robisz jeden obwód chwila odpoczynku zaczynasz drogi....

Następna strona

Powrót do Trening