OLIMP WHEY PROTEIN COMPLEX 100%

Sprawdź opinie przed kupnem jakiegokolwiek produktu i przekonaj się do niego!
Oceny osób, które miały okazje spróbować poszczególnych odżywek/suplementów.
Avatar użytkownika
 
Posty: 1372
Dołączył(a): piątek, 9 kwi 2010, 00:00
Lokalizacja: Polska

Post przez Nox » sobota, 18 wrz 2010, 17:11

OLIMP Whey Protein Complex 100% 1000 gram, 2200 gram

Obrazek

OLIMP Whey Protein Complex 100% ® - specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM ® w formie instant.

Izolat CFM ® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100% ® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteoz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.

Wartość odżywcza w 100 g proszku w 1 porcji (35 g)
Wartość energetyczna 1610 kJ / 385 kcal 563 kJ / 135 kcal
Białko 75 g 26,3 g
Węglowodany 7,8 g 2,7 g
w tym cukry: 5,9 g 2,1 g
Tłuszcze 5,9 g 2,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,7 g 1,3 g
Błonnik pokarmowy 0 g 0 g
Sód 0,25 g 0,09 g




Sposób użycia:
Przeciętnie stosuje się 1-3 porcji dziennie - po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu i przed snem. 1 porcję preparatu (35 g - 96 jednostek miarki Olimp lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml wody.

Składniki:
93,5% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC, izolat białek serwatkowych WPI - CFM ®), fruktoza, 1,5% kakao (dla smaków: czekoladowy, czekoladowo-miętowy, toffi), aromaty, kawa naturalna instant, kawa zbożowa instant (dla smaków: kawowy, cappuccino), kwas jabłkowy - regulator kwasowości (dla smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka, wiśniowy, malinowy, cytrynowy), guma ksantanowa - zagęstnik, acesulfam K, sukraloza, - substancje słodzące, barwniki: E 129 (dla smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka, wiśniowy, malinowy), E 110 (dla smaków: pomarańczowy, wieloowocowy, jogurtowo-waniliowy), E 150c (dla smaków: toffi, kawowy, czekoladowy, czekoladowo-miętowy, orzech laskowy i cappuccino), E 104 (dla smaków: bananowy, jogurtowo-cytrynowy i cytrynowy).


UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez TESTOSTERONE.PL ©2010 (Maciej Kolendowicz).
Trizer - spalacz tłuszczu

Powrót do Opinie produktów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości