Waga; 78.5kg
Wzrost; 188 cm
Obwód klatki; 110cm
Pasa; 80cm
Biceps; 36cm
Udo; 95cm
Łydka; 35cm
Tak to teraz wygląda.
Witaj gościu, zarejestruj się
Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Waga; 78.5kg
Wzrost; 188 cm Obwód klatki; 110cm Pasa; 80cm Biceps; 36cm Udo; 95cm Łydka; 35cm Tak to teraz wygląda.
Do swojego treningu barków chciałbym dodać jedno ćwiczenie, co proponujecie i w jakim miejscu.
Mój trening wygląda tak: Push press 4 serie Unoszenie sztangielek bokiem w górę 4 serie Szrugsy 4 serie
Ja barki bym tak ćwiczył:
1.Push press 4serie 2.Unoszenie hantelek bokiem stojąc 4serie 3.Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 4serie 4.Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 4serie
Jeżeli tylne aktony robisz przy plecach-możesz dodać coś stricte na boczny akton.
Podciąganie tak-ale z hantlami i naturalnym ruchem. Zdjęcia wrzuć
ma7eo - unoszenie sztangielek w opadzie robię przy plecach
mike - czyli jak nie powinienem zginać nadgarstka? w górze gryf sztangielki powinien być pionowo dobrze kminie, czy nadgarstek podobnie jak przy łamanym gryfie?
Tak pionowo-ale wyczuj ruch-by szedł naturalnie-bez żadnych otarć o rotatory
a czym są "rotatory" ? mógłbyś wyjaśnić lub podesłać jakiś link? widze że sporo wiesz z tego typu zagadnień
chodzi w skrócie o to żeby ciężar nie dotykał barków podczas wykonywania danego ćwiczenia
co Cię nie zabije to Cię dwa razy wzmocni !!!
Po świąteczno sylwestrowej przerwie powracam do treningów.
Miałem zacząć treningi w pierwszym tygodniu stycznia lecz nocna zmiana daje w kość :/ a praca też nie jest lekka. Jak wspominałem wcześniej zaczynam trening siłowy którym będę ćwiczył następne 8 tygodni. trening-na-si-prosz-o-konsultacj-t1353.html Po konsultacji nie zaczynam od 50% tylko od 30% a następnie, 50, 70 i 85 - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Dzisiaj poszedł pierwszy dzień z pierwszego tygodnia. przysiady - 2x15x27kg martwy ciąg 2x15x30kg wiosłowanie sztangą - 2x15x27kg wyciskanie na ławce prostej - 2x15x27kg wyciskanie sztangi siedząc - 2x15x15kg Spróbuje urozmaicić swój dziennik filmikami i zdjęciami w niedalekiej przyszłości.
Dawaj dawaj, panie nocna zmiana
ja z kolei żeby wszystko ładnie zmieśćić w planie dnia (posiłki, trening) to codziennie wstaje o 6.30, prace zaczynam od 16 do 22.
24 stycznia - 2 tydzień z 30% ciężarem
przysiady - 2x15x27kg martwy ciąg 2x15x30kg wiosłowanie sztangą - 2x15x27kg wyciskanie na ławce prostej - 2x15x27kg wyciskanie sztangi siedząc - 2x15x15kg Dzisiaj poszedł 4 trening początkowym ciężarem, 2 serie po 15 powtórzeń. Podczas treningu dbam o technikę i to by skupiać się nad pracą moich mięśni. W następnym tygodniu wskakuję na 50%, 3 serie po 12 powtórzeń - nie mogę się doczekać! Trochę nudne te 2 pierwsze tygodnie, mam nadzieję że 3 tydzień będzie bardziej wymagający.
Chciałbym zgubić tłuszcz na brzuchu nie jestem gryby waże 60 kg i mam 17 lat gdy się zginam to brzuch nie wygląda za ładnie.. chcę zrzucić tłuszcz bez rzadnego sprzętu co byłoby dla mnie dobre??
95 cm w udzie, Jezu Chryste, toxyna, jak Ty chodzisz?