Witaj gościu, zarejestruj się Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele. Całodzienne raporty z treningów, oraz odżywiania.
Dziennik to dodatkowa motywacja do dalszych sukcesów! Kulturystyka to ich pasja!

Łukasz Piłat - dziennik Mistrza Polski juniorów w Klasyku!

30-11-2011, 10:55

Nox
Dyrektor

Zaproszenia: 1
Pochwały: 5
Witam,

Na początku chciałbym podziękować całej firmie Testosterone.pl, a przede wszystkim Maćkowi Kolendowiczowi (Czarnuchok) na którego zawsze mogłem liczyć i dofinansowuje moje aktualne przygotowania.

Cieszę się, że mam zaszczyt prowadzić test który jest sponsorowany przez firmę Testosterone.pl

Prawdopodobnie test będzie trwał do połowy października, a może trochę dłużej.
Dlaczego?
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie aby spróbować swoich sił na scenie.
Nie ukrywam, że to jest moje wielkie marzenie, które chciałbym spełnić.
Dodam, że rocznikowo mam 21 lat, czyli jest to ostatni rok juniorski.
W październiku są organizowane Mistrzostwa Polski Juniorów i Weteranów w Kulturystyce i Fitness, impreza odbędzie się jak co roku w Zabrzu.

Chciałbym spróbować swoich sił w Kulturystyce Klasycznej, jednak jak na razie to tylko wielkie marzenia.
Na dzień dzisiejszy moja waga jest zbyt mała zaledwie lekko ponad 94-95g (na scenie limit wagowy 86-87). Test pozwoli mi by mieć dodatkową mobilizacje i dobić na masie do 105-110kg, by mieć z czego wyciąć się do kości . :locurva
Okres masowy będzie trwał około 3-4 miesiące, zależy jak będę wyglądał w 'szczycie masy'. Następnie będzie redukcja, której nigdy nie robiłem..
Dodam, że masowanie zacząłem ponad tydzień temu.

Wymiarów nie będę robił, bo to nie jest priorytetem.
Co jakiś czas będę wrzucał fotki, gdzie będzie mogli zerkać okiem, czy jest jakaś poprawa :)

Dodam, że trenuje od dawna, startowałem od koguciej wagi, a robienie masy nie było nigdy łatwe bo zawsze towarzyszył mi niski poziom fatu

Tak więc do rzeczy,
startujemy!

Paczka od Testosterone

Obrazek

Zażywanie suplementów:

Anabolics Innovations Bcaa 7000 438g: 15g przed i po treningu.
Boditronics Express Whey 2250g: 40g do owsianych / 40g przed snem.
Fitmax Base L-Glutamine 4000 500g: 4x 5g przed posiłkami.
Olimp Chela-Min Sport Formula 60 kaps: 1 kaps po śniadaniu, 1 kaps przed snem.
Optimum Nutrition Stress B-Complex 120 kaps: 1 kaps po śniadaniu, 1 kaps przed snem.
Primaforce Carb Slam 2700g: 50g po treningu siłowym.
Scitec Daily Vita-Min 75 tabs: 1 tab po śniadaniu, 1 tab przed snem.
Tested Nutrition Omega-3 1000 100 kaps: 3x 1 kaps do posiłków.
Ultralife Lean Gain 2000g: 100g na czczo.
XXL Nutrition Whey Isolaat 2500g: 50g po treningu siłowym.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl

30-11-2011, 10:57

Nox
Dyrektor

Podsumowanie budowania masy mięśniowej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl

30-11-2011, 11:06

Nox
Dyrektor

Podsumowanie Mistrzostw Polski Juniorów i Weteranów

Ok Panowie i Panie czas na podsumowanie trzech dni (piątek, sobota, niedziela)

Na wstępie chciałbym podziękować Emilowi za solidne podejście do całej sprawy.
Przygotował mnie najlepiej jak mógł. Mamy podobne sylwetki sam wspomniał, że lecimy tym systemem przygotowawczym co on na MŚ oraz te dodatkowe rzeczy, które chciał zrobić w jego przygotowaniach, ale mu nie wyszły.

Z każdą małą rzeczą uderzałem do niego, zawsze pomógł.

W sobotę po kwalifikacjach akurat złożyło się, że Emil nocował tam gdzie ja, przyjechał do Tomka Binkowskiego, więc trochę pozowaliśmy, ocenił sylwetkę itp itd.

Jeszcze raz wielkie dzięki w Twoją stronę EMIL!
Bez Twojej pomocy i wiedzy nie osiągnąłbym tego.

Podziękowania również należą się Czarnemu za sponsoring w suplementacji, bez tego też byłaby wielka kicha.
Maciek pomagał również w diecie podczas robienia masy jak i w całej rozpisce suplementacyjnej.

Podziękowania należą się również moim kolegom, którzy pobrali wolne i pojechali ze mną te 500km w jedną stronę :)

Jak i oczywiście wszystkich którzy mnie dopingowali :)

Ogólnie cały weekend w mega stresie, wstępnie piątek wieczór byłem umówiony na pierwsze smarowanie z panią J.Piotrkowicz, zadzwoniłem ok. godz. 19, mówiła, że dopiero będzie o 23, więc piątek odpadł, umówiłem się na sobotę 8 rano.
Jako, że nie lubię być spóźnialski byłem trochę przed czasem.
Mija 8, nikogo nie ma, 8.30 nadal nikogo nie ma, więc chwyciłem za telefon dopytałem kiedy się zjawi, mówiła że za pół godziny, jednak te pół godziny się przeciągało o kolejne godziny. Pierwszy nakład skończyli mi nakładać po 10tej, gdzie później musiałem stać pod dużym wentylatorem by wszystko ładnie wyschło, a temp. na hali była mega niska, ludziom w kurtkach było zimno i chodzili w kurtkach, a co dopiero zawodnikom?
Ogólnie słabe przygotowanie organizacyjne pod tym względem, jakby to miało odbyć się na dworze różnica temperatur byłaby niewielka zapewne choroba mnie dopadnie, bo już czuje ból gardła, ale to nic opłacało się :)

Po 11tej było ważenie, myślałem, że nie załapie się do limitu i wystartuje w +75, gdzie mnie zjedzą. Wchodzę na wagę gość mówi 184cm, ja mega zdziwiony (wtedy wychodziłoby, że mam limit 88kg), następnie przyszła kolej na wagę 85,2, prawie 3kg pod limitem :)

Ok godz. 13tej poszła kolejna warstwa bronzera, już kolor był dosyć fajny, wszystko ładnie oschło mogłem się ciepło ubrać i leżeć w szatni.

Impreza zaczęła się po 15tej, w regulaminie było napisane, że ja wychodzę o 16 więc miałem jeszcze trochę czasu na poleżenie w ciepłym miejscu. Leże sobie leże 15:05 wchodzi koleś i mówi Kulturystyka Klasyczna za 15 min start, ja na niego gały. Szybko zacząłem się rozbierać tabletki hemovol'a łykalem po 3 bez żadnego popijania wody następnie biegiem do J.Piotrkowicz na wysmarowanie mnie olejkiem, gdzie później zostało mi niecałe 5 min na pompowanie, czyli nic... Byłem mega wkurzony, jak i zapewne nie tylko ja.

Po scenie ogarnąłem się trochę poszedłem na trybuny zjeść poobserwowałem weteranów, przed wyjściem do domu zahaczyłem jeszcze na stoiska z suplami, gdzie przechodził obok mnie Ernest Durlej i Szymon Łada (mimo że ich nie znałem) powiedzieli mi, że mam konkret formę - to mnie jeszcze bardziej podbudowało :)

W niedziele już było nieco lepiej (choć w nocy też spałem tylko 1h).
Ale trzymało mnie przy życiu to co leżało u mnie na stole
Czyli ładowanie syfem - 3x cheeseburger, szejk, duża porcja frytek.
Uczucie i moja mina jak to jadłem - bezcenna!

Jeśli chodzi o niedziele mniejsze opóźnienia jeśli chodzi o smarowania (ale jednak były, tym razem 1h). Impreza planowo zaczęła się o godz. 10 wtedy już z Emilem ustaliliśmy, że będę powoli się pompował żeby nie było tak jak wczoraj, więc wszystko wyszło idealnie.

Przed 11tą byliśmy już na scenie pierwsze porównanie, tam gdzie źle pozowałem słyszałem głośno co mam poprawić, bo Emil stał z tył i krzyczał Łukasz napnij tyłem

Następnie dogrywka, a po dogrywce układy - przed układem pobiegłem szybko na dwa łyki wody, bo miałem mega suchotę.

Stresowałem się, bo myślałem że coś pomylę itp, no i pomyliłem
Pod koniec układu zostało mi 10 sekund i nie wiedziałem kompletnie co mam robić, to napinałem te pozy który wydawały mi się moją mocną stroną, mam nadzieje, że nie wyszło tak źle.

Widziałem nie ma jeszcze układów dowolnych na MD, mam na swojej kamerze, może dziś/jutro wrzucę na YT i lukniecie.

Po układzie podpytałem Emila czy wszystko było ok, mówi że zajebiście, to już mnie cieszyło :)

Nadszedł czas na wręczanie, myślę sobie aby mieć blachę i być w 3ce, no ale jednak udało się zająć pierwsze miejsce - wtedy już nic nie słyszałem co mówi Michalak, ale mam nagrane i zacytuje :)

"Zawodnik o doskonałych proporcjach sylwetkowych, świetnie przygotowany, głęboka separacja mięśni. Gratulacje dla zawodnika i dla trenera.

Łukasz Piłat wielkie talent kulturystyczny się narodził na tej scenie. Mistrz Polski 2011"

Gdy schodziłem ze sceny podbił ktoś do mnie i przedstawił się, że jest z MuscularDevelopment, chciał mój nr. tel. odezwie się i nakręcimy trening ( o ile będę jeszcze w formie )

Następnie podszedł i pogratulował trener Bogdan Szczotka, dał mi propozycje wystartować z kadry A na Mistrzostwach Świata, które odbędą się w Hiszpanii.

Po dekoracji zabrałem się za chałwę, następnie wystartowałem w Open z Witkiem Pomećko i (było jakich dwóch innych) nie pamiętam dokładnie nazwisk. Witek oczywiście wygrał

Na pucharze niestety nie mogłem zostać, bo czekała nas długa droga, a koledzy w poniedziałek do roboty. Pożegnałem się i podziękowałem Emilowi i długa do McDonald

Ktoś prosił o nagranie kamerkę, nagrywali ale kierowniczka podeszła i powiedziała, że albo wychodzimy albo zostajemy bez kamery.

Podjadłem sobie troszkę + lody McFlurry mmm poezja, w 20 sek ich nie było.

Następnie na zakupy do galerii jakieś zakupy na drogę.

Podczas drogi ogarnąłem ( nie wszystko pamiętam :locurva )
-paczka Michałków
-bake roolsy
-lays odtłuszczone solone
-baton corny, bounty, 7days, chałwa
-2 hot dogi
-kanapka
-schabowy z chlebem
-kilka kawałków sernika

Dzisiaj postaram się zrobić jakieś zdjęcia na treningu, może pompa będzie dobra

Mini relacja zdjęć (kto ma jakieś własnego autorstwa i nie tylko proszę wrzucać, lub napisać do mnie na PW, z góry dzięki)

Z trenerem (powiem Wam, że Emil niedawno zaczął się masować, a jest już wielkim koniem!)

Obrazek

coś w drodze powrotnej

Obrazek

kilka zdjęć z K-O i MD (z przybliżenia ich foty wychodzą że tak powiem z dupy ;/, każdy wychodzony na maxa, nawet kat. ciężka)

z soboty (kwalifikacje)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z niedzieli (finały)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Walka w OPEN

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sorry, za składnie zdań, ale jeszcze nie myślę jak powinienem :)

pozdr!

Cytuje wypowiedź mojego trenera Emila Kaleńskiego - emiloos

No to i ode mnie słów kilka, bo chcąc nie chcąc, a własciwie bardzo chcąc byłem w to nieco zamieszany.

Z Łukaszem utrzymujemy kontakt już długi okres czasu, jednak współpraca strikte pod zawody zaczęła się w momencie jego deklaracji odnośnie startu.

Jak sami wiecie sledzac losy Łukasza, obdarzony jest niesamowitym genem do utrzymywania b. dobrej formy i poziomu otłuszczenia niezaleznie od tego, w jakim okresie dietetycznym sie znajduje.

Miałem pewne obawy w szczycie masy, ze forma jest aż za dobra, i że złapał za mało mięśni, ale dalszą gadkę sobie daruje, bo efekt finalny widzieliście sami .

Ze swojej strony napisze, że współpraca z Łukaszem układała się rewelacyjnie.
Tak jak wspomniał, biorąc pod uwagę fakt, że jestesmy podobnymi typami metabolicznymi, zastosowałem podczas redukcji i w koncówce metody, które sprawdzały się u mnie, aczkolwiek z wieloma poprawkami, których nie wprowadziłem u siebie.
W gruncie rzeczy chodzi o to, że starałem się dawać luźną rękę w wielu kwestiach i bazować na odczuciach Łukasza, a nie raz na miesiąc jebnąć suchą rozpiskę.

Łukasz ma świetne predyspozycje do klasyka, co widać było już duzo duzo wczesniej. Szeroka obręcz, wąska talia no i właśnie zdolność do długotrwałej egzystencji w niskim bfie dzięki czemu mogliśmy tak nisko zejść z poziomem otłuszczenia bez własciwie większych problemów (no chyba, że dusiłeś to w sobie byku ) . W każdym bądz razie, mam nadzieje, że przygotowania nie były takie straszne. Do tego dążyc bede też sam, ponieważ aktualnie zaczynam robić formę właśnie po swojemu.

Końcówka wyszła jak trzeba, Łuki zrzucił wodę, na półfinały był w miarę pełny, a na finał było już optymalnie myślę.

Dodam także, że jak zawsze - zdjęcia nie oddaja rzeczywistosci. Łukasz mimo super docięcia ma na prawde mnóstwo mięśni , co doskonale obrazują porównania z Witkiem Pomećko w kat. Open! Są zdania, że bazując na formie generalnej, mogła by być także jego!

Zbierałem trenerskie gratulacje od Ernesta, Szymka Łady, i anonimowych ludzi, ale chciałbym podkreślić raz jeszcze - nikt za niego nie wykrecił tych godzin aerobów, nikt nie trzymał ciężkiej michy i nie trenował w takich warunkach, jak nie sam on. Wiem, że miał też świetne wsparcie ze strony sponsora tego przedsięwzięcia - Czarnego, z którego to rad suplementacyjnych i nie tylko także sam korzystałem.

Co do MŚ - to pertraktujemy. Łukasz jest mimo wszystko juz bardzo zmęczony sezonem, więc zobaczymy. W razie czego może liczyć na pełne wsparcie, tutaj tez niech cos się dzieje!

Kurwa, czas zawijać żagle, konkurencje sobie wyhodowałem
A no i buzia swiadczy o tym, że będzie ogień z mojej strony na wiosne

30-11-2011, 11:15

Nox
Dyrektor

Tutaj będę kontynuował mój dziennik, zaraz zamieszczę kilka jedną z wypisek z treningi

PONIEDZIAŁEK
Trening nóg + łydki

Obrazek

przed treningiem siłowym:
-porcja no shotgun mhf-1
-2 tab hemovol
-5g leucyny
-5g bcaa

po treningu siłowym:
-1,5 porcji postal (+ dorzucam 50g glukozy, ewentualnie banana)
-2g creapure
-5g leucyny
-10g glutaminy

10-15 min po - 35-40g hydrolizatu

Obrazek

NOGI
CZWÓRKI

1. Przysiady ze sztanga trzymaną z tyłu - suwnica smitha.
4 serie - 12 / 10 / 8 / 7 powt.

2. Wykroki chodzone ze sztangielkami.
4 serie - 12 - 14 powt na nogę.

3. Przysiady na suwnicy
4 serie - 12 / 12 / 10 / 10 powt.

4. Przywodziciele ud.
4 serie - 15 powt.

5. Wyprosty nóg na maszynie.
4 serie - 15 powt.

DWÓJKI
1. Martwy ciąg ze sztangielkami na prostych nogach.
3 serie - 15 powt.

2. Uginanie podudzi siedząc na maszynie.
3 serie - 12 - 15 powt.

3. Uginanie podudzi leżąc.
3 serie - 12 - 15 powt.

ŁYDKI
1. Wspięcia na palce na suwnicy.
4 serie - 20 powt

2. Wspięcia na palce stojąc.
4 serie - max.

Dzisiaj przyszło Vitargo TREC'a o smaku pomarańczowym - zastąpię nim po treningowego banana %-)

50g do 1,5 miarki POSTALa, gdzie jest ok. 10g węgli (niby waxy maize)

Kilka innych zdjęć z sesji zdjęciowej, treningu i zawodów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PS. Gazeta Kulturystyka i Fitness 'Sport dla Wszystkich' grudzień 2011 w sprzedaży od 5 grudnia.

Obrazek

3-12-2011, 18:26

Krzysiek
Aktywny

4gym.pl team

Pochwały: 1
Bardzo ciekawie !

będe teraz często odwiedzałten dziennik :D

4-12-2011, 14:00

Nox
Dyrektor

Dzięki, od jutra zaczną pojawiać się wpisy z treningów.

Ps. Zachęcam do zakładania / kontynuowania swoich DT - będzie ciekawie!

4-12-2011, 14:14

Krzysiek
Aktywny

4gym.pl team

Pomyśle nad kontynuacją dt :)

mógłbyś wstawić plan treningowy podczas budowania masy ?

4-12-2011, 14:18

Nox
Dyrektor

Trenuje intuicyjnie splitem.
Staram się zmieniać ćwiczenia / rozstaw rąk na gryfie / kąty itp. z treningu na trening - oczywiście nie wszystkie.
Jako, że teraz jestem w trakcie budowania masy mięśniowej progres ciężaru z serii na serie.

Mój split prezentuje się następująco:
poniedziałek: całe nogi + łydki
wtorek: barki + czworoboczne + triceps + brzuch + 15 - 20 min cardio
środa: wolne
czwartek: plecy + dwugłowe ud
piątek: klatka + biceps + brzuch + 15 - 20 min cardio
sobota: wolne
niedziela: wolne

4-12-2011, 14:38

Krzysiek
Aktywny

4gym.pl team

Powiedz mi co robisz jeśli widzisz,że nic nie idzie do przodu ?

właśnie mam taki problem ... :(

4-12-2011, 14:53

Nox
Dyrektor

Jem więcej

5-12-2011, 20:49

Nox
Dyrektor

PONIEDZIAŁEK
Trening nóg + łydki.

Obrazek

przed treningiem siłowym:
-porcja no shotgun mhf-1
-2 tab hemovol
-5g leucyny
-5g bcaa

po treningu siłowym:
-1,5 porcji postal
-2g creapure
-5g leucyny
-10g glutaminy
-50g vitargo

10-15 min po - 35-40g hydrolizatu

Obrazek

Czworogłowe ud
1. Przysiady ze sztangą trzymaną z tył.
x 15 / x 12 / x 10 / x 8

2. Hack-przysiady.
x 12 / x 12 / x 12 / x 12

3. Wykroki ze sztangielkami chodzone.
x 12 / x 12 / x 12

4. Wyprosty nóg na maszynie.
x 15 / x 15 / x 15 / x 15

Dwugłowe ud
1. Uginanie podudzi na maszynie siedząc.
x 15 / x 15 / x 15 / x 15

2. Uginanie podudzi na maszynie leżąc.
x 15 / x 12 / x 10 / x 10

Łydki
1. Wspięcia na suwnicy.
x 20 / x 20 / x 20 / x 20

2. Wspięcia na palce obunóż - stojąc.
x 20 / x 20 / x 20 / x 20

6-12-2011, 08:25

toxyna
Znawca

Pochwały: 2
Porządnie :D życzę sukcesów.

Kurcze ta fota z łapą w samochodzie rozwala.

To może w przyszłości nagrasz jakiś filmik z treningów?

6-12-2011, 08:40

Nox
Dyrektor

Są w planach filmy z treningu, ale telefonem nie będę kręcił :locurva
Muszę coś lepszego skombinować.

6-03-2012, 14:59

Krzysiek
Aktywny

4gym.pl team

Będziesz kontynuował DT ? :)

9-03-2012, 09:36

Nox
Dyrektor

jak ruszy trochę forum, to owszem ;)