KREATYNA

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez czeslawPol » środa, 20 lip 2016, 16:38

A w jaki sposob masz przyrosty na bulkach lub gainerach , przelea pawel temat o kreatynie i innych supłach ,a potem Mato3ku idY sie podkua do Pacanowa......

Post przez xXxBeatricexXx » środa, 20 lip 2016, 18:10

Oj czeslawPol ...
A w jaki sposob masz przyrosty na bulkach lub gainerach
takie same jak na porządnej diecie.
Kreatyna jest czymś zupełnie innym niz odzywki ale widze ze rzucam grochem o sciane...
Z mojej strony koniec tematu bo niebede zaśmiecał forum prymitywna rozmow1 z tob1. Jak sadzisz ze kreatyna ma zblizone dzialanie do odzywki to twoja sprawa.

A co do wypowiedzi eciekobudoz68'a to faza nasycenia na jednych działa a na drugich nie. To trzeba samemu sprawdzia indywidualnie jak na nas podziała faza nasycenia a jak bez nasycenia. Na niektórych nasycenie dziala wiele lepiej. Dlatego trzeba samemu sprawdzic.
Ale jestem również zwolennikiem brania kretki bez nasycenia z tymże każdy organizm jest inny i każdy bierze tak jak chce.

Post przez eciekobudoz68 » środa, 20 lip 2016, 18:14

Ale jak już powiedziałem, nie jest to udowodnione że z faz1 nasycenia jest lepiej.
S3ysza3eo a efekcie placebo?? właśnie w fazie nasycenia u niektórych jest to zauważalne :D

Post przez xXxBeatricexXx » środa, 20 lip 2016, 18:26

S3ysza3eo a efekcie placebo??
S3ysza3em o tym...ale efekt placebo polega miedzy innymi na tym ze podaje sie lek nieaktywny pacjentowi i ma on zadziałać na niego pozytywnie - czyli krotko mówiąc wpłynąć na jego psychikę bo jest przeciez lekiem nieaktywnym. mówiąc wiec o efekcie placebo i kretynie ten efekt jest w cudzyslowiu. Bo kretka w jakimś stopniu jest lekiem a raczej specyfikiem aktywnym w naszym organizmie. Jednak masz racje ze są przypadki w których wystepuje ten efekt placebo i to nie tylko przy braniu kreatyny.
Bior1c pod uwagę fazę nasycenia a fazę nienasycenia - wybrał bym to pierwsze. Nawet z tego powodu ze nasycenie przeciaza nerki i jest to w jakimś stopniu strata kretki bo organizm wydala nadmiar kreatyny. Z tymże jest szybszy efekt bo nasycenie jest przez caly czas brania kreatyny - jest wiec najwiekszy poziom kreatyny w organizmie i mięśnie maja max pompe jak1 mogły by miec na kretce. No ale nadmiar kretki jest wydalany(idzie na straty) bo organizm juz nie przyjmuje kretki bo jest jej az nadmiar.
Potrzeba wiec do fazy nasycenia wiecej kretki co sie wiaze z wieksza kasa a efekt jest czesto(nie zawsze) podobny.
Ale niektórzy nie maja efektow(lub maja bardzo male) jeżeli nie stosują fazy nasycenia. Moze i to jest efekt placebo a moze nie... Widocznie jest to dla nich lepszy efekt i co zorbic. każdy organizm jest inny przeciez.

Ale jak już powiedziałem, nie jest to udowodnione że z faz1 nasycenia jest lepiej
Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać :-)

A tak na serio to każdy bierze tak jak chce. Trzeba sprawdzić na sobie i wtedy sie przekona każdy jak na niego podziala - jest to wyłącznie twój OSOBISTY wybór który należy DO CIEBIE :!:

każdy robi to co lubi

Post przez eciekobudoz68 » środa, 20 lip 2016, 18:38

zgadza sie - nie inaczej :D
pozdro

Post przez andreSGBI » środa, 20 lip 2016, 18:55

korzystając w Postu na temat Kreatyny !

Bra3 moze ktoś kreatynę Kmartin1985 1 tab. i jak dobra coś w chodzi widać jakieś rezultaty ?miesnie napompowan itp. Zda moze ktoś mi z tej Kredki relacje ?

Post przez agnieszkaS-c19 » środa, 20 lip 2016, 19:03

W tabsach jest mało ekonomiczna.
Dro?sza i jest jej mniej.

Post przez eciekobudoz68 » środa, 20 lip 2016, 19:20

Ja brałem tą kreatynę co wymieni3eo, była to najgorsza kreatyna, wogole nie znam nikogo kto by ją chwali3.
A tak wogole to czemu chcesz ją, jest tyle dobrych kreatyn z certufiaktem creapure, wiec po co...

Post przez andreSGBI » środa, 20 lip 2016, 19:21

wiec co polecasz?

Post przez agnieszkaS-c19 » środa, 20 lip 2016, 19:23

Cokolwiek creapure/micro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Odżywki i suplementy