dretwienie

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Lurlene_ » piątek, 20 maja 2016, 09:46

Witam
NIE wiedziałem w której kategorii umieścić ten post wiec umieściłem go tutaj.
Chodzi o to ze podczas snu często mam tak ze jak przebudzę sie w nocy czy to juz nad ranem mam zdretwiala lewa reke. Dopiero po jakimś czasie i rozmasowaniu wszystko wraca do normy.
śpię na brzuchu wiec moze to dlatego ale nie wiem czemu ciagle lewa.
ćwiczę na siłowni moze to miec jakieś powiazanie??

Post przez Baileyy » piątek, 20 maja 2016, 10:10

moze spisz na tej ręce i nie umożliwiasz zeby krew doplywalaż -przyczyny nie widze

Post przez Murtaghhh » piątek, 20 maja 2016, 10:50

Tez bym to podejrzewal...

Post przez IDoughertI » piątek, 20 maja 2016, 11:55

znawca nie jestem i nie wiem czy w twoim przypadku to jest to samo, ale przyczyna moze byc coś z krazeniem lub niewydlolnosc serca, najlepiej jak pójdziesz z tym do lekarza
przykład jest z zycia
jeden mój znajomy pracował za granica, wiadomo ciezko od rana do wieczora, po pewnym czasie mial takie objawy jak opisales, po prostu drętwiała mu reka w nocy jak spal, a którejś nocy mial coś jakby skurcz, ale taki bolesny, tak ze cala lewa strona, reka klatka,kark, mu (nie wiem jak to nazwac) wkazdym badz razie coś jak skurcz, bardzo bolesne, po ilustam sekundach czy minutach to ustalo, no i nic, po jakimś czasie jak wrócił do kraju i robił badania lekarskie bo do czegoś tam mu byly potrzebne wyszlo mu nieciekawe ekg, później lekarz powiedział mu, ze ma nie za wesoło z sercem, tzn. nie zeby coś tam bardzo groznego, ale wyniki nie byly dobre, i zaczął go wypytywac, po tym wszystkim stwierdzil, ze mógł to byc zawal (stosunkowo lagodny), tak zwany przechodzony i ze dużo ludzi to przeszlo i nawet nie wiedza, ze mieli zawal
sie rozpisałem
moze w twoim wypadku to jest wina zlego ulozenia podczas snu, ale ja bym tego nie bagatelizowal, jeżeli to sie bedzie dalej powtarzalo, to lepiej pójdź do lekarza i zrob se badania

Post przez szatek__ » piątek, 20 maja 2016, 12:17

Podejrzewam tak jak koledzy powyżej zle ulozenie ciała tez mi sie to czasami zdarza budzę sie w nocy i nie czuje reki od łokcia w dol, jak kawalek drewna nie mogę nic z nią zrobic.
Dopiero jak rozmasuje i dojdzie krew jest ok.
A jak często ci sie to zdarza bo jak nie często to nie masz sie chyba czym przejmowac.

Post przez Ashford_Sut » piątek, 20 maja 2016, 14:13

powiazania z silownia na pewno to nie ma. przypuszczam ze spisz na niej tak jak pisale poprzednicy.

ja mam czasem podobny problem, tylko ze wystepouje wtedy, gdy zakładam plecak, nawet jeśli jest lekki a uchwyty są luzne to po pewnym czasie czuje, ze mi drętwieją ręce od barkow do dloni. nie wiem czemu, bo tak jak mowie plecak lekki, a uchwyty co sie zakłada luzne także nie widze wyraźnej przyczyny. dobrze ze rozwiazanie takie proste jest - pokłócić sie z plecakiem :D

Post przez IDoughertI » piątek, 20 maja 2016, 14:22

pokłócić sie z plecakiem mowisz, ale czy to jest rozwiazanie problemu? bo dretwienie czy cierpniecie czy dretwienie rak to nie jest normalne, nie jest tez na pewno zdrowe jak do rak nie dopływa krew, chociaż jak wszyscy po kolei mowicie, ze coś takiego macie to pewnie to nie jest grozne
u mnie na szczęście wszysto jest w porządku i osobiście nie znam nikogo (poza tym jednym przypadkiem który wymieniłem oczywiscie) kto by mial coś podobnego, nawet wśród ćwiczących na siłowni

Post przez fajnegrywojna-QWF » piątek, 20 maja 2016, 14:27

dobrze ze to tylko reka drentwieje, a nie co innego lols

Post przez Lurlene_ » piątek, 20 maja 2016, 19:05

isc do lekarza.....bylem.... ijak wiadomo jak to jest z nasza sluzba zdrowia lekarz olał mnie....wizyta wyglądała mniej wiecej tak...
SYMULANT...nastepny prossze

Post przez IDoughertI » piątek, 20 maja 2016, 19:17

jak tak Ci powiedział to to nie jes lekarz tylko jakiś pieprzony konowal, trza było zbluzgać dziada

Następna strona

Powrót do Trening