Kolego znaczni od podstaw, czyli zaczerpnięcia wiedzy w sprawie odżywiania, treningu oraz odpowiedniej regeneracji.
Dieta:
----Zaczynasz od początku czyli musisz ustalić które produkty będą dla twojego układu trawiennego korzystne, które nie, czyli pierwsze trzy dni jesz ryz biały plus kurczak, obserwujesz jak reaguje twój ukł. pokarmowy, dalej dodajesz jajka gotowane na miękko, dalej warzywa kalafior- brokuły- marchewkę, kolejno płatki owsiane itd. W ten sposób dojdziesz do tego co Ci służy a co nie.
Z doświadczenie podpowiem Ci żeby unikać:
-mleka
-kaszy gryczanej/jęczmiennej
-płatków owsianych
-pieczywo ciemne
-roślin strączkowych.
Unikaj również posiłków gdzie będziesz łączył po kilka produktów, skup się na 3-4 produktach.
----Skoro miałeś taka przerwę od diety, to zaczęcie jej od wysokiego progu kalorycznego będzie „masakrą” dla twojego organizmu. Wiec rozpoczynasz żywienie od 2000Kcal, następnie co tydzień dodajesz po 200-300Kcal, obserwując wagę ora wygląd w lustrze, jesteś w prosty sposób dojść do tego progu kalorycznego w którym a ni nie tyjesz ani nie „spadasz” z masą. Kalkulatory które to wyliczają się do tego nie nadają.
----Proporcje B/W/T. Białko oraz tłuszcze ustalasz na stałym poziomie, czyli białko masz 1,5g na kilogram masy ciała(liczysz tylko z jajek/mięsa/ryb) , daje tłuszcze tez 1,5g nkmc, bazujesz pół na pół zwierzęce(mięso czerwone/jajka) i roślinne(oliwa/oleje/pestki/orzechy)
Następnie całość regulujesz węglowodanami. Bazujesz na węglowodanach pół na pół, czyli
z warzyw, dalej druga połowa jest oparta na kaszy/ryżu/płatkach owianych/kuskus.
To mas zrozpiske w skrócie jak będziesz na forum to daje wyjaśnimy dalsze sprawy
Pozdrawiam Kwachu