No czytałem caly dzien na temat diet i nie mogę zrobić dla siebie! no nie mogę i juz... mam ten programik w excelu dietka1.1. bazowałem na diecie:
SNIADANIE
100g platkow owasianych
300ml mleka 0,5%
B:21 T:8,7 WW: 85
2 SNIADANIE
puszka tuńczyka 130g
5 g ryżu + 1 g oliwy z oliwek
B:23,5g T: 15 WW 39
OBIAD
150g piersi z kurczaka
100g kaszy gryczanej
warzywa- salatka + oliwa z oliwek 10g
B:3 T:13 WW: 76
posiłek PRZEDTRENINGOWY
jogurt 200g
100g ryżu
B:15 T: 5 WW 9 posiłek POTRENINGOWY
jajecznica 5 bialek 2 zoltka + 10g oleju (smazone na oleju nie Wink )
50g chleba razowego
B:20g T: 10g WW: 20g
KOLACJA (posilek bialkowy)
15 g sera chudego
B: 30g
SUMA:
BIALKO: około 140g
TLUSZCZE: około 55g
WEGLOWODANY: około 300g
w przeliczeniu na kmc
Bialko 2,5g
Tluszcze 1g
węglowodany 5,5
Nie pasuje mi tu tunczyk, ryz i platki owsiane, starałem sie je wyeliminnowac zamieniając na coś o podobnych wartościach ale niema! no jak juz znalazłem coś minimalnie zblizonego to okazało sie całkowitym swinstwem. Buduje dietę na podstawie tej, ktora znalazłem na forum bo sam nie umiem sporządzić własnej od podstaw.. skoro nie umiem pozamieniać składników tej to robienie całej byłoby dla mnie niemozliwe. Wiec czy moze ktoś pozamieniać te gorsze składniki na coś wmiare zjadliwego? prosiłbym o wklejenie po modyfikacji, albo wogule inna ale taka zeby dało sie zjesc^^. i mam jeszcze dwa pytania1)czy dietę trzeba stosować caly tydzień jeżeli ćwiczy sie caly dzien?
2)wszedzie sie mówi ze potrawy jajeczne mozna jeść max 2 razy w tygodniu i to nie dużych proporcjach a czy ta jajecznica nie jest zaprzeczeniem tego? a moze ilość zoltek i bialek ma coś z tym wspolneo.
THX. Pozdrawiam