Czy trening bez wszystkich parti ma sens?!

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Kaceyy » piątek, 26 lut 2016, 21:32

Witam.Moje pytanie jest nastepujace: Czy trenowanie nie wszystkich parti ma jakikolwiek sens?tzn. do czego moze prowadzić trening tylko lap(mam na mysli biceps triceps i przedramie).Pytanie moze troche prymitywne ale chce sie dowiedzieć
Pozdro

Post przez jamel » piątek, 26 lut 2016, 21:53

powinieneś ćwiczyć wszystkie partie, ale na lapy możesz zrobić sobie priorytet w treningach moze doprowadzić do niesymetrycznej sylwetki i tego ze będziesz miec słabsze partie mięśniowe te niećwiczone

Post przez Kaceyy » piątek, 26 lut 2016, 22:58

Juz jestem po jednum treningu z priorytetem na lapy i nie narzekam.Chcialem potwierdzić tylko swoje przypuszczenia co do negatywnych skutków takiego wybrakowanego planu

Post przez GEORGE » sobota, 27 lut 2016, 12:58

Ja sie dołączam do pytania, poniewasz na razie cwicze, Triceps,Biceps, klata, lydki.
Nie ćwiczę natomiast przysiadow, wyciskania na stojaja, plecow.
Poniewasz nie chce ćwiczyć nic na kregoslup, co mogło by wtrzmac wzrost.

Post przez Kaceyy » sobota, 27 lut 2016, 13:29

Moim zdanie silownia nie ma nic do wzrostu.Poczatkowo tez tak myślałem ze jak ćwiczysz to juz taki zostaniesz(chodzi o wzrost).Odkad ćwiczę to i tak rosne w takim tępię jak przed

Post przez Bales99 » sobota, 27 lut 2016, 13:39

Nikt nigdy nie powiedzial, ze silownia powoduje zatrzymanie procesu wzrostu, tylko niektóre cwiczenia, które wpływają na kręgosłup mogą ten wzrost zahamowac/opuznic/zwolnic...

Trenowanie wybranych partii nie ma dla mnie sensu ponieważ ciało staje sie niesymetryczne. Ja sie smieje z kolesi, którzy ida 3 miesiące przed wakacjami na silownie i trenują tylko lapy i klate. U gory bedzie szerszy, a nogi jak patyki... bezsens kompletny.

Powrót do Trening