czy to prawda

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez graj_ » wtorek, 26 kwi 2016, 13:22

czy to prawda że lepiej zrobią wyciskanie hantli na ławce skośnej niż sztangi

Post przez mercedes » wtorek, 26 kwi 2016, 13:38

dla poczatkujących chyba lepsze jest wyciskanie sztangielek, bo siła wtedy równo idzie na każda reke...
a które jest lepsze to cie?ko stwierdzia hantlami mozna na różne sposoby wyciskaa - ze skrętami do wewnatrz, bez skrętów i inne,
a ze sztangą to możemy stosowaa różne szerokości uchwytu i też jest ok

ja osobiście jak jadę trening na klatę to robie zawsze oba cwiczenia na skośnej ławce, z tym że najpierw jadę na płaskiej (4serie) a potem na skosie w gore: 4 serie ze sztangą, potem 4serie z hantlami na skosie i na koniec wyciskanie sztangi na skosie w do3 lub rozpietki na skosie do gory

Post przez marla » wtorek, 26 kwi 2016, 14:03

za dużo troche tych serii

Post przez Coyyy » wtorek, 26 kwi 2016, 14:03

To zalezy od ciebie !
Ja na poczatek polecam 2-3 tygodnie pracy z hantlami a potem i to i to !
Dzieki wyciskaniu hantli uczysz sie techniki oraz równowagi obu rak !
Przyk3adowy Plan na Klatke Piersiowa:
*Wyciskanie sztangi na ławeczce płaskiej 4x10-12
*Wyciskanie sztangi na ławeczce skośnej 4x12
*Wyciskanie hantlami lub Rozpietki 4x1 Tak jak juz wspomniałem nr.1hantle nr.2 sztanga
Ale najlepiej robią i sztangę i hantle wtedy lepiej mozna rozbudować Klatke piersiowa !

Post przez McqueenPL » wtorek, 26 kwi 2016, 14:08

ja myśle ze hantlami jest trudniej robią wiec jak na początek należy pare tygodni wyciskaa sztangą a gdy wejdziesz już do wprawy to sprobuj hantlami i wtedy zobaczysz jak Ci bardziej odpowiada który sposob daje wiecej masy a który siły będziesz wiedział jak masz robią

Post przez Mark_FW » wtorek, 26 kwi 2016, 14:44

zrob test... 4-6 tygodni ćwicz samymi hantlami a potem 4-6 sztangą i przekonaj sie co bardziej stymuluje twoją miesniowke, co lepiej działa... tylko nie mozna potem zapomniea ze jednak nie możesz sie ciagle trzymaa przy tym samym! każdy z nas ma indywidualne genetyczne mozliwości (ogolnie rzecz bior1c)
pzd;-)

Post przez Caseyyy » wtorek, 26 kwi 2016, 15:21

Trzeba samemu sobie dopasowaa ćwiczenie, jedni czują, że lepiej idzie sztangą, inni, że sztangie3kami.
Ja osobiocie robie ro?nie, raz tak raz tak.
Mi to obojetne.
:D

Post przez ioennaKoetjeC » wtorek, 26 kwi 2016, 15:30

Wszystko jest zależne od tego ile ćwiczysz jeżeli dopiero zaczynasz nie polecał bym hantli z tego względu ze dużo trudnij sie nimi ćwiczy zacznij sobie od sztangi poćwicz nią troche i dopiero wez sie za hantle.Plusem sztangi jest tez to ze mozna zakładać na nią wiekrze ciezary.Co za tym idzie bedzie szybszy wzrost sily.Pozdrawiam

Post przez szewcuPol » wtorek, 26 kwi 2016, 15:43

Nie zgadzam sie z twierdzeniem, i? przy wyciskani sztangi równomiernie pracują obie strony.
Guzik prawda.
Silniejsza reka idzie szybciej w gore niż s3absza.
Daltego czasami po latach treningów powstają dysproporcje.
Wysiskając sztangielki, zarówno jedn1 jak i drug1 o jednakowym ciężarze musimy unieoc w gore.
Poza tym przy ćwiczeniach ze sztangielkami mięśnie sie mocniej rozciągają, dlatego na drugi dzien zakwasy jak diabli.
Sztangielki oczywiście dla sredniozaawansowanych.

Post przez ioennaKoetjeC » wtorek, 26 kwi 2016, 17:55

Wszystko jest zależne od tego ile ćwiczysz jeżeli dopiero zaczynasz nie polecał bym hantli z tego względu ze dużo trudnij sie nimi ćwiczy zacznij sobie od sztangi poćwicz nią troche i dopiero wez sie za hantle.Plusem sztangi jest tez to ze mozna zakładać na nią wiekrze ciezary.Co za tym idzie bedzie szybszy wzrost sily.Pozdrawiam

Następna strona

Powrót do Trening