czy jest jeszcze sens?

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Kubans » czwartek, 10 lis 2011, 17:21

Może dla niektórych głupie pytanie ale sądząc po tym jak bardzo spadła moja forma i jak bardzo się zaniedbałem , wciąż zadaje je sobie a teraz jak widać innym.
Mam 26 lat, w grudniu 27 i tak się zastanawiam czy nie jest to ciut za późno aby wziąć się na ostro za siłownie. Ćwiczyłem dawniej, regularnie, tylko to było tak że pochodziłem pare miesięcy i znów przerwa, brak dyscypliny, imprezy. Pisze o tym ponieważ chcę zaznaczyć że zupełnie zielony w temacie nie jestem. Wiem też jak się czuję teraz, a jak się czułem kiedyś jak wracałem z siłowni jak mi się chciało żyć. Nie ma porównania z tym co teraz, dlatego momentami przestaję wierzyć że jeszcze się tak kiedyś poczuję. Po prostu chcę tego, bardzo chcę się wziąć za siłke ostro, poświęcić się temu, przypakować, przede wszystkim o masę mi chodzi, gdyż chuderlak jestem i źle mi z tym. Ale dla kondycji również wiadomo. Proszę co myślicie, proszę o szczere i mądre wypowiedzi, nie jakieś ironiczne docinki.

Pozdro.

Post przez kicki » czwartek, 10 lis 2011, 17:31

eh niekoniecznie musi to być siłownia może to być np. pływanie, biegi , sporty drużynowe... praktycznie każdy sport. Chodzi tutaj mi głównie o zdrowie które jest cholernie drogie ;) więc radził bym ci o nie zadbać, a co do masy po 25 roku życia spowalnia sie metabolizm u człowieka także powinno ci byc łatwiej przybrać na masie (oczywiście to zależy o jaką ci chodzi)

Post przez mike » czwartek, 10 lis 2011, 19:06

Oczywiście że nie jest za późno.

Dobry trening,dieta-i będziesz rósł jak na drożdżach ;)

Powrót do Trening