Witaj gościu, zarejestruj się Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Nawet najlepszy samochód nie pojedzie bez paliwa. Kulturystyczne odżywianie.
Przemyśl co jesz, bo to jest kluczem do osiągnięcia sukcesu. Dieta dla każdego.

Chipsy

28-12-2011, 20:43

TomaszM
Sezonowiec

4gym.pl team

Pochwały: 3
Chipsy dla wszystkich są super przekąska, którą sobie podjadamy oglądając TV czy też czytając książkę.
Niestety takie podjadanie wiąże się z dużą ilością kalorii oraz niezdrowym składem naszej przekąski.

LECZ ...

Niedawno natknąłem się w sklepie na takie cudeńko:

CRISPY Veggies Chrupiące plasterki marchwi o smaku papryki

Obrazek

Chrupiące plasterki marchwi to naturalne walory warzyw ukryte w suszonej marchwi. Smaczna i zdrowa przekąska bez dodatku tłuszczu. Plasterki marchwi są doskonałym elementem racjonalnej diety oraz zdrowego stylu życia.

Smaczna i zdrowa przekąska ze świeżych, polskiej marchwi w formie plastrów. W procesie produkcji wykorzystana została technologia suszenia mikrofalowo-próżniowego, gwarantująca wysokie walory smakowe i odżywcze tego produktu. Ponadto Crispy charakteryzują się wyjątkowo atrakcyjną teksturą, są przyjemnie chrupiące i kruche.

Składniki:

- marchew (93%),
- posypka o smaku papryki (7%) - aromat papryki,
- suszony ekstrakt pieprzu czarnego,
- oregano,
- kwas askorbinowy.

MOJA OCENA:

Obrazek 1 opakowanie to tylko 59Kcal
Obrazek bardzo dobry smak
Obrazek bez dodatku cukru i konserwantów
Obrazek bogate w błonnik
Obrazek na 1 paczkę potrzeba aż 300g marchewki

Obrazek - cena (w sklepach od 2 zł - 4 zł)

Ponadto wydaje mi się iż takie "chrupki" "chipsy" można zrobić sobie samemu (w piekarniku), pewnie smak nie będzie identyczny, lecz koszty zmniejszymy do minimum.

Reasumując super produkt dla tych, którzy lubią coś przekąsić w ciągu dnia czy też lubią podjadać między posiłkami.
Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl

16-02-2012, 12:13

Pronutrition
Nowicjusz

Szczerze mówiąc to do tej pory miałem złe zdanie na temat chipsów,ale jako przekąska te z powyższego linku mogą być. Najgorsze są te z supermarketów,często przegryzane do piwka. Dla mnie po prostu tragedia.
www.pronutrition.pl - suplementy

18-02-2012, 13:39

Growlithe
Nowicjusz

gdzie to mozna kupic?

20-02-2012, 22:19

TomaszM
Sezonowiec

4gym.pl team

Pochwały: 3
w większości sklepów z zdrową żywnością lub w działach BIO w dużych super marketach.
Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl

16-04-2012, 20:39

Pronutrition
Nowicjusz

Z tym że takie sklepy są w dużych miastach,natomiast w mniejszych miejscowościach jest pod tym względem zdecydowanie gorzej i ciężko będzie dostać takie chipsy. Bardzo ciekawi mnie ich smak:)
www.pronutrition.pl - suplementy